Bölzer-rumpalilla todettu harvinainen sairaus – yhtye joutuu perumaan keikkoja

Toipumisennuste on onneksi hyvä.

11.03.2022

Sveitsiläinen Bölzer tiedottaa joutuvansa perumaan kaksi maaliskuulle sovittua keikkaansa yhtyeen rumpali Fabian Wyrschin (artikkelikuvassa vasemmalla) terveydentilan vuoksi.

”Minulla diagnosoitiin hiljattain Miller-Fisherin oireyhtymä. Olen parhaillaan hoitolaitoksessa, jossa minun pitää olla vielä muutaman viikon. Oireisiin kuuluvat kaksoisnäkö sekä kasvojen halvaantuminen”, Wyrsch kertoo yhtyeen some-julkaisussa.

Miller-Fisherin oireyhtymä on yksi Guillain-Barrén oireyhtymän tautimuodoista. Kyseessä on todella harvinainen hermojuuren tulehdus. jossa elimistön puolustusmekanismi käy ulkopuolisen tekijän vaikutuksesta omia kudoksia vastaan. Laukaisevana tekijänä voi toimia esimerkiksi virus tai bakteeri. Miller-Fisherin oireyhtymässä oireisto painottuu usein silmien liikehäiriöön, raajojen kömpelyyteen ja jännevenytysheijasteiden vaimenemiseen.

Taudin ennuste on kaikeksi onneksi hyvä: noin 70 prosenttia sairastuneista toipuu täydellisesti tai lähes täydellisesti ja vain viisi prosenttia menehtyy yleensä keuhkolaskimotukokseen tai rytmihäiriöön. Yhdelle viidestä jää kuitenkin merkittäviä jäännösoireita, joista yleisimpiä ovat alaraajojen heikkous, kivut, kivuliaat puutumiset ja väsymys.

Toivotaan siis Wyrschille pikaista ja mahdollisimman täydellistä paranemista!

Bölzerin on tarkoitus saapua syksyllä Suomeen keikalle yhdessä Watainin, Abbathin ja Tribulationin kanssa.

Lisää luettavaa