Brittiläinen rässiveteraani Xentrix on julkaisemassa uutta musiikkia yli 20 vuoden tauon jälkeen – bändissä mukana uusi keulakuva

Edellisen levynsä Scourgen vuonna 1996 julkaissut brittiläinen thrash metal -yhtye Xentrix on heräilemässä henkiin pitkän tauon jälkeen.

Bändi kirjoitti Facebook-sivuilleen tiedotteen, jossa se kertoo asioiden etenevän hiljalleen oikeaan suuntaan.

– Viimeisimmistä Xentrix-uutisista on jo aikaa, koska, jos ollaan ihan rehellisiä, emme osanneet sanoa, onko meillä enää mitään uutisoitavaa, tai onko koko bändiä enää edes olemassa.

– Laulaja-kitaristimme Chris Astley päätti vuonna 2015, että hän ei halua olla mukana bändissä, joten hän oli jälleen ulkona kokoonpanosta. Me kolme muuta yritimme löytää korvaajan.

– Tiesimme, että laulajan korvaaminen toisella on vaikea juttu, mutta halusimme jatkaa keikkailua ja tehdä uutta musiikkia, joten teimme kovan työn uuden laulajan löytämiseksi. Viimeiset 18 kuukautta ovat olleet todella tuskastuttavia, koska luulimme monesti löytäneemme sopivan miehen keulille, mutta homma kaatui aina johonkin. Haluamme kiittää kaikkia, jotka lähettivät demonsa. Kuulimme monia mahtavia laulajia ja tapasimme hienoja ihmisiä.

– Viime vuoden Bloodstock-festivaaleilla löysimme kuitenkin oikean kaverin keulille, ja haluamme toivottaa tervetulleeksi Jay Walshin, joka on uusi laulaja-kitaristimme.

– On todella siistiä, että Jay on mukana, ja olemme jo ruvenneet kirjoittamaan ja demottamaan uutta musiikkia. Ja mikä tärkeintä, emme malta odottaa, että pääsemme jälleen keikoille!