Bruce Dickinson pohtii Iron Maidenin suosiota ja fanien uskollisuutta: ”Emme koskaan muutu vastataksemme ulkoa tulevaan paineeseen”

Laulaja vertaa bändin fanikuntaa vanerilevyyn, johon tulee joka vuosi aina uusia ja uusia kerroksia.

31.12.2021

Bruce Dickinson pohti tuoreessa Anders Bøtters Tiny TV:n haastattelussa Iron Maidenin suosion salaisuutta ja sitä, mikä tekee bändin fanikunnasta niin vannoutuneen ja lojaalin.

”En tietenkään voi puhua jokaisen fanin suulla enkä tiedä, mitä kukin yksilönä ajattelee ja millaisia nyansseja he saavat irti siitä mitä teemme. Toiset pitävät eri asioista kuin toiset ja jotkut fanit uppoutuvat tiettyihin juttuihin todella syvälle. Joitain miellyttää rytmiset juttumme, jotkut ovat Adrianin (Smith, kitara) juttujen faneja, osa on fiiliksissä laulujutuista ja siksi seuraavat myös soolohommiani. Mielipiteitä on monia, mutta jokaisen ytimessä on, no, tietenkin Iron Maiden”, Dickinson tuumaa.

”Olemme onnistuneet säilyttämään identiteettimme, koska olemme kaupallisesti itsenäisiä – emme koskaan muutu vastataksemme ulkoa tulevaan paineeseen. Kaikki mitä teemme kehittyy sisäisesti – siksi mokatessamme olemme ainakin mokammeet oikeista syistä. Mikä tarkoittaa, että meihin luotetaan.”

”Osa levyistä on parempia kuin toiset – minulla on omat mielipiteeni niistä, mutta muilla on omat, joten en mene siihen sen enempää – ja tiedämme sen. Emme ole tyhmiä. Mutta tarkoituksemme ei koskaan ole tehdä roskaa. Teemme aina niin hyvän levyn kuin sinä päivänä, viikkona, kuukautena elämässämme pystymme. Levyt ovat dokumentteja siitä, missä olimme silloin kun ne tehtiin. Ja luulen, että ne toimivat faneille samoin ja niistä tulee myös heidän elämänsä dokumentteja.”

”Kaikista bändin tekemisistä ei tarvitse aina olla samaa mieltä, mutta uskot, että teemme ne rehellisesti oikeista syistä ja siksi pysyt uskollisena.”

”Sanotaanko näin kuvainnollisesti, että Iron Maidenin fanit ovat kuin vanerilevyjä – joka vuosi saamme uuden kerroksen. Lopulta meillä on pöytä, joka on tyyliin kolme metriä paksu. ’Miten päädyitte tähän?’ joku voi ihmetellä ja vastaus on, että emme koskaan menettäneet aiempia kerroksia”, Dickinson vertaa.

”Meillä on faneja, jotka ovat seuranneet meitä vuodesta 1983, -84 ja meillä on faneja, jotka tulivat mukaan vuonna 2000, 2005, 2015… Sukupolvi toisensa jälkeen. Ihmisiä, joille The Book of Souls (2015) oli ensimmäinen albumi ja he tuumaavat, että ’Hei, pidän tästä bändistä. Siistiä. Voi luoja, hehän ovat tehneet jo näin monta levyä. Mikäs tämä on? The Number of the Beast? En ole koskaan kuullutkaan tätä. Vau, siistiä’. Sillä tavalla he löytävät meidän tuotannon.”

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa