Bruce Dickinson vastaanotti Sarajevon kunniakansalaisuuden – ”Suuri kunnia”

Dickinson sai kunnianosoituksen sodan keskellä tehdystä soolokeikasta.

09.04.2019

Iron Maidenin nokkamies Bruce Dickinson vastaanotti Sarajevon kunniakansalaisuuden lauantaina 6. huhtikuuta. Kaupunginjohtaja Abdulah Skaka myönsi kunnianosoituksen laulajalle Sarajevon kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Kunniakansalaisuuden taustalla on Dickinson sooloyhtyeen konsertti, joka järjestettiin keskellä sodan runtelemaa ja piiritettyä Sarajevoa vuonna 1994. Dickinsonin perusteltiin konsertillaan osallistuneen merkittävästi ”Sarajevon vahvistamiseen sekä solidaarisuuden, demokratian ja ihmisoikeuksien kehittämiseen”. Sarajevon-keikasta kerrotaan tarkemmin muun muassa Dickinsonin elämäkertakirjassa sekä vuonna 2016 ilmestyneessä Scream for Me, Sarajevo -dokumenttielokuvassa.

”On suuri kunnia vastaanottaa tämä kunniakansalaisuus”, totesi komean parran ja pitkät hiukset kasvattanut Dickinson Associated Pressille.

”Maailmassa, jossa asiat kestävät ja muistetaan noin viiden sekunnin ajan sosiaalisessa mediassa, ihmiset muistavat [keikan] yhä. Se on jo jotain. Tämä on upea päivä ja on hienoa olla täällä taas.”

https://www.instagram.com/p/Bv6NAyBA88S/

https://www.instagram.com/p/Bv6Fs_Mgmma/

Lisää luettavaa