Cannibal Corpse ensimmäistä kertaa lavalla tuuraavan kitaristin kanssa – ”Teen O’Brienille kunniaa tavalla, jonka hän ansaitsee”

Erik Rutanilla on ollut melkoinen työ opetella setillinen Cannibal Corpsea.

20.02.2019

Cannibal Corpse soitti Teksasin San Antoniossa 17. helmikuuta ensimmäisen keikkansa kitaristi Pat O’Brienia tuuraavan Erik Rutanin (Hate Eternal) kanssa. Rutanin livedebyytti tallentui myös videolle yleisöstä käsin ja kuvamateriaalia löytyykin tuosta yläpuolelta sekä artikkelin lopusta.

Rutan keskusteli tuurauspestistään Metal Insiderin haastattelussa ja totesi, ettei ollut ollenkaan helppo homma ottaa setillinen Cannibal Corpsea haltuun niinkin lyhyessä ajassa, mitä hänellä ennen käynnissä olevaa kiertuetta oli käytettävissä. Rutan kertoo saanensa kutsun joskus vuodenvaihteen tienoilla, minkä jälkeen hän on treenannut kahdeksan tuntia päivässä ja ottanut 15 biisiä haltuunsa 3-4 viikossa.

”Onneksi olen tuottanut neljä Cannibal Corpsen levyä (KillEvisceration Plague, Torture ja bändin viimeisin teos Red Before Black) ja tunnen loput läpikotaisin, koska olen fani. Kolmanneksi ne jätkät ovat minulle kuin perhe ja olemme ystäviä jo pitkän ajan takaa”, Rutan kertoo.

”Monet niistä kappaleista olivat siis jo valmiiksi päässäni, mutta eivät otelaudalla. Mutta olen hionut niitä perse ruvella, koska Pat O’Brien on yksi parhaimmista death metal -kitaristeista – tai ylipäänsä metallissa – sekä todella hyvä ystäväni.”

O’Brien jäi syrjään Corpsen kiertueelta sen jälkeen, kun tämä joutui virkavallan kanssa vaikeuksiin viime joulukuussa. Sekavassa mielentilassa satunnaiseen asuntoon tunkeutunut ja poliiseja uhkaillut O’Brien pidätettiin, mutta päästettiin myöhemmin vapaaksi takuusummaa vastaan. O’Brienin tilasta ei ole sittemmin juuri julkisuudessa puhuttu, mutta kitaristin kerrotaan hankkineen apua ongelmiinsa. Rutan kertookin ottaneensa tuurauspestin vastaan ristiriitaisin tuntein tätä taustaa vasten.

”En oikein osaa edes kuvailla tätä tunnetta, koska välitän suuresti Patista ja muista jätkistä ja haluan ehdottomasti heille pelkkää hyvää niin yksilöinä kuin kollektiivina”, Rutan sanoo.

”Olen enemmän kuin ylpeä saadessani soittaa Corpsessa ja tuurata Patia, mutta pidän ajatukseni vain soittamisessa. Olen aika ainutlaatuisessa tilanteessa. Olen innoissani, motivoitunut ja huolissani. Tunteita on paljon. Sen tiedän, että teen parhaani soittaessani Cannibalin biisejä ensin kiertueella Morbid Angelin ja sitten Slayerin kanssa. Hommat ovat todella isollaan ja kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät, että teen hommat 110-prosenttisesti. Pidän huolta, että teen O’Brienille kunniaa tavalla, jonka hän ansaitsee.”

Lisää luettavaa