Children of Bodomin ja Bodom After Midnightin Alexi Laiho, 41, on kuollut

Suru-uutisesta kerrottiin Bodom After Midnightin some-kanavissa.

04.01.2021

Children of Bodomin perustajajäsen, maailmalla arvostettu kitaristi Alexi Laiho on kuollut. Suru-uutinen vahvistettiin Laihon vasta perustaman, Children of Bodomin raunioille perustetun Bodom After Midnight -yhtyeen Facebook-sivuilla. Viime viikolla Helsinhissä menehtyneen Laihon tarkkaa kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta 41-vuotias kitaristi oli kärsinyt pitkään terveysongelmista.

”Raskain sydämin ja suuren surun täyttämänä joudumme kertomaan teille, että Alexi Laiho on poistunut keskuudestamme. Olemme murtuneita rakkaan ystävän ja bändin jäsenen äkillisesti menettämisestä. Yhteinen matkamme oli vasta alkanut eikä tätä shokkia ja pohjatonta surua voi sanoin kuvailla”, yhtyeen tiedotteessa kerrotaan.

Laiho perusti rumpali Jaska Raatikaisen kanssa IneartheD-yhtyeen vuonna 1993. Saatuaan levytyssopimuksen Spinefarmin kanssa yhtye vaihtoi nimensä Children of Bodomiksi. Bändi julkaisi urallaan 10 studioalbumia (joista viimeiseksi jäi vuoden 2019 Hexed), jotka menestyivät hyvin myös ulkomailla aina Yhdysvaltoja myöten. Suurta suosiota nauttinut yhtye soitti kuitenkin viimeisen keikkansa Helsingin jäähallissa 15. joulukuuta 2019 ja bändi lopetti toimintansa.

”Yli 25 vuotta kestänyt ystävyys. Menetimme juuri veljemme. Maailma menetti ilmiömäisen biisintekijän sekä yhden kaikkien aikojen parhaimmista kitaristeista. Muistot ja Alexin musiikki kuitenkin elävät ikuisesti. Osanottomme Alexin perheelle tänä vaikeana aikana”, Children of Bodomin muut jäsenet reagoivat suru-uutiseen sosiaalisessa mediassa.

Children of Bodomin lopetettua Laiho perusti Bodom After Midnightin, jonka kokoonpanon täydensivät Children of Bodomissakin vaikuttanut kitaristi Daniel Freyberg, basisti Mitja Toivonen sekä rumpali Waltteri Väyrynen. Vain muutamia keikkoja soittanut Bodom After Midnight oli juuri saanut valmiiksi ep-levyn, jonka oli suunnitelmien mukaan tarkoitus ilmestyä keväällä. Yhtye oli parhaillaan työstämässä myös ensimmäistä pitkäsoittoaan.

Päivitys 4.1.2021 kello 12:26: Artikkelia täydennetty ja lisätty tieto, että Laiho menehtyi viime viikolla.

Päivitys: 4.1. kello 12:51: Lisätty Children of Bodom -yhtyeen Facebook-julkaisu ja kommentti.

Lisää luettavaa