Cult of Luna -nokkamies lataa täyslaidallisen As I Lay Dying -laulajan ja bändin niskaan – ”Miten hän ei ole tyyppi, jonka kanssa et halua olla missään tekemisissä enää koskaan?”

Johannes Persson tekee mielipiteensä erittäin selväksi.

03.10.2019

The Quietus haastatteli juuri uuden A Dawn to Fear -albuminsa julkaisseen Cult of Lunan nokkamies Johannes Perssonia ja keskustelu ajautui jossain vaiheessa As I Lay Dying -yhtyeeseen sekä bändin laulaja Tim Lambesisiin. Tuohtunut Persson ei pidätellyt sanomisiaan ihmetellessään, miten vähällä vaimonsa palkkamurhaa suunnitellut Lambesis on mielestään päässyt – vaikkei toki suoraan ketään nimeltä maininnutkaan.

”Musiikillinen taustani on vahvasti integroitunut etiikkaan ja se oli myös varsin poliittinen skene. Jokainen siinä skenessä ajatteli tavallaan samalla tavalla. En siis voi käsittää esimerkiksi sitä, miten joku, joka yritti tapattaa vaimonsa vain muutamia vuosia sitten voi olla nyt lavalla ja ihmiset suhtautuvat siihen tyytyväisen anteeksiantavasti. En vain ymmärrä sitä”, Persson puuskahtaa.

”Miten hän ei ole tyyppi, jonka kanssa et halua olla missään tekemisissä enää koskaan? Miten [toimittajat] voivat kirjoittaa sellaisesta bändistä, kun maailmassa on tuhansia muita bändejä, joista kirjoittaa? Miten voit käydä heidän keikoillaan? Miksei asiaa kyseenalaisteta joka ikinen hetki? En ymmärrä, koska siellä mistä minä tulen, me kyseenalaistamme sellaisen paskan”, Persson puuskahtaa.

”Ei ehkä kuulosta siltä, mutta minä oikeasti uskon toisen mahdollisuuden antamiseen, kunhan tyyppi on osoittanut syvää katumusta. Mielestäni tarvitaan myös enemmän aikaa, ennen kuin nähdään, miten vilpitön henkilö katumuksessaan on. Ennen kaikkea katumuksen näkee teoista, ei sanoista. Esimerkiksi tässä tapauksessa jos hän – en edes aio mainita häntä nimeltä – on oikeasti pahoillaan, hyvä on. Lahjoita siis kaikki tuottosi kaikilta kiertueilta väkivaltaa kokeneiden naisten tueksi. Toki voit itse pitää sen verran, että tulet toimeen, mutta pelkkä anteeksipyytely ei riitä, varsinkin jos oma bändisikin on kutsunut sinua sosiopaatiksi.”

Persson antoi myös muun bändin kuulla kunniansa ja piti erittäin kaksinaismoralistisena, että yhtye, joka ensin haukkui laulajansa lyttyyn, kiertääkin nyt taas yhdessä ja julkaisee myös uuden levyn Lambesisin kanssa, vaikka tämä vapautui vankilasta vasta pari vuotta sitten.

”Lahjoittakaa rahaa, se on sentään oikea teko ja jotain, mikä osoittaa, ettet tee tätä pelkästään itsesi vuoksi. Sama koskee myös niitä vitun pelkureita bändin jäseniä, jotka ensin heittävät [Lambesisin] niskaan paskaa ja sitten kun heidän toinen bändinsä ei menestynytkään, [toivottavat hänet tervetulleeksi takaisin] – koska raha puhuu. Niin se vain menee”, Persson toteaa.

Persson jutusteli uudesta Cult of Luna -albumista muuten myös tuoreessa Infernon numerossa, joten kannattaa etsiä lehti käsiin lähimmästä lehtipisteestä, mikäli sellainen ei vielä hyppysistä löydy, vink vink.

Lisää luettavaa