Dan Lilker avaa syitä Nuclear Assaultin lopettamispäätökselle – ”Asiat ovat tulleet monimutkaisemmiksi”

Basisti vahvisti, että yhtyeen syyskuinen esiintyminen Uk Deathfestissä jäänee bändin viimeiseksi.

04.01.2023

Thrash metal -veteraani Nuclear Assault julkaisi marraskuussa Facebook-sivuillaan kuvan hautakivestä, jossa oli bändin logo sekä teksti ”R.I.P. 1985-2022”. Hieman myöhemmin koko Facebook-sivu katosi kuin tuhka tuuleen. Basisti Dan Lilker vahvisti hiljattain That Metal Interview’n haastattelussa, että bändi on lopettanut aktiivisen toimintansa ja että yhtyeen esiintyminen UK Deathfestissä viime syyskuussa jää näillä näkymin Nuclear Assaultin viimeiseksi keikaksi.

”Olemme yrittäneet lopetella jo jonkun aikaa, mutta ihmiset eivät anna meidän mennä. Tiedän, että ihmiset haluavat nähdä Nuclear Assaultin ja näin, mutta… Olemme jo vanhoja ja, no, asiat ovat muuttuneet. En vain nauti kiertämisestä enää kuin ennen. Lentäminen ei ole samanlaista kuin se joskus oli ja joudut jatkuvasti kuseen lentokentillä. Eikä minulla ole sellaiseen kärsivällisyyttä. Olen kyllästynyt siihen, että lentoni myöhästyy tai [bassoni] ei löydä perille”, Lilker avaa syitä lopettamispäätöksen taustalla.

John (Connelly, laulaja-kitaristi) on opettaja, joten hänelle on haastavaa lähteä kiertueelle. Luonnollisesti hänellä on pitkät kesälomat, mutta hänellä on myös perhe. Vaikka on kesä eikä hänen tarvitse opettaa, se ei tarkoita, että hän voi lähteä kuukaudeksi pois ja olla tekemättä normaaleja lomajuttuja perheensä kanssa. Asiat ovat tulleet monimutkaisemmiksi. Jo yksin se on iso haaste, sillä New Yorkin kouluissa on hyvin tiukat rajat ja säännöt lomien suhteen.”

Lilker jättää kuitenkin pienen takaportin auki sille, että bändi vielä joskus taas aktivoituu.

”Olemme sanoneet, että olemme soittaneet viimeisen keikkamme. Jos jatkamme pistokeikkojen tekemistä siellä ja täällä… Raja on vain vedettävä johonkin, joten päätimme, että nyt sanomme, että se oli siinä. Jos asiaan tulee tulevaisuudessa muutos, niin sitten tulee.”

Lisää luettavaa