Darkthrone avasi portit mielenkiintoiselle matkalle 30 vuotta sitten – yhtyeen debyytti täyttää tänään pyöreitä

Darkthronen Soulside Journey julkaistiin 13.1.1991.

13.01.2021

Tällä päivämäärällä tasan 30 vuotta sitten – siis 13. tammikuuta 1991 – ilmestyi norjalaisen Darkthrone-yhtyeen esikoispitkäsoitto Soulside Journey. Tuolloin yhtyeen tyylisuuntana oli vielä death metal – Darkthronesta tuli iso osa Norjan black metal -skeneä vasta vuotta myöhemmin ilmestyneellä kakkosalbumi A Blaze in the Northern Skylla. Soulside Journey äänitettiin syksyllä 1990 Tukholmassa maineikkaalla Sunlight-studiolla, mikä on jälkeenpäin kismittänyt nokkamies Fenriziä.

”Menimme Ruotsiin, koska meillä ei ollut varaa maksaa 25 000 kruunua Creative-studiolle, joka sijaitsi vain 500 metrin päässä kotoani. Siis se sama paikka, jossa Mayhem äänitti Deathcrushin. Sunlight maksoi vain 10 000 kruunua”, Fenriz totesi Ari Väntäsen haastattelussa vuonna 2016.

Toimittajamme Tami Hintikka ja Tomi Pohto muistelivat nyt 30-vuotiasta Soulside Journey -albumia taannoin vuoden 1991 merkittäviä pitkäsoittoja purkaneessa artikkelissaan puolestaan seuraavasti:

”Darkthronen Soulside Journey -esikoislevy oli tuotantonsa puolesta takuuvarmaa ’sunlightia’, mutta itse musiikki ei ollut varsinaista old school -kuoloa vaan tempoiltaan vaihtelevaa, hieman outoakin. ’Hittibiisi’ Cromlech avaa portit mielenkiintoiseen musiikilliseen matkaan, jonka paikoin kömpelöt ja töksähtelevät sovitukselliset ratkaisut vain lisäävät sen kiinnostavuutta.”

Ei muuta kuin paljon onnea kolmekymppiselle, levy soimaan ja volat kaakkoon! Siinä samalla aika kuluu rattoisasti, kun odottelemme Darkthronen uutta, järjestyksessään 19. studioalbumia, jonka äänitykset on saatu juuri valmiiksi.

Lisää luettavaa