Daron Malakian: taiteelliset erimielisyydet Serj Tankianin kanssa uuden System of a Down -levyn esteenä

Kitaristi painottaa, ettei tämä kuitenkaan vaikuta muusikoiden ystävyyteen millään lailla.

System of a Down

System of a Down on pitänyt itsensä enemmän tai vähemmän aktiivisena keikkarintamalla, mutta edellisestä levyjulkaisusta on vierähtänyt pian 14 vuotta. Uutta ei kuitenkaan vain tunnu yrityksistä huolimatta syntyvän. Laulaja Serj Tankian avautui aiheesta viime kesänä ja myönsi, että hän on pääosin vastuussa siitä, että yhtye jäi pitkälle tauolle vuonna 2006 ja hänestä yhtyeen tulisi muuttaa toimintatapojaan, ennen kuin uusi levy voisi tulla kysymykseen.

Kitaristi Daron Malakianilta kysyttiin System of a Downin tilanteesta hiljattain Talk is Jericho -podcastin haastattelussa ja Malakian totesi Tankianin olevan niin eri linjoilla bändin muiden jäsenten kanssa, että levyä ei ole sen vuoksi päästy tekemään.

”Meillä oli vakiintunut tapamme koota levy ja musiikki, mikä tarkoitti sitä, että minä sävelsin biisit ja tuotin levyt Rick Rubinin kanssa. Serj haluaa tehdä asiat toisin. Enkä ainoastaan minä vaan me kolme [Malakian, rumpali John Dolmayan ja basisti Shavo Odadjian] emme oikein ole samaa mieltä siitä suunnasta, johon [Tankian] haluaa meitä viedä”, Malakian toteaa.

Malakian kuitenkin painottaa, etteivät nämä erimielisyydet näy henkilökohtaisella tasolla eikä hän vihaa ketään niiden vuoksi.

”Moni ajattelee, että taiteelliset erimielisyydet, joopa joo, mutta meidän tapauksessamme se pitää oikeasti paikkansa. Kyse on juuri näkemyseroista siitä, minne yksi meistä haluaa viedä bändiä ja mihin me muut haluamme mennä. Mitä tulee juhlapyhiin ja synttäreihin, olemme hyvissä väleissä ja pidämme toisiamme perheenjäseninä. System of a Down on erikoisjuttu ja me neljä olemme osa sitä. Kuten sanoin, meidän tapauksessamme kyse ei ole siitä, ettemme sietäisi toistemme naamoja.”