Dave Grohl: Sepulturan Roots toimi 10 vuotta Foo Fightersin referenssinä studiossa

"Sen rinnalla kaikki muu kuulosti kirpun pierulta”, Grohl hehkuttaa.

14.09.2017

Dave Grohl kertoi Mojo-lehdelle, mitkä levyt ovat tehneet häneen suurimman vaikutuksen ja mitkä ovat vaikuttaneet osaltaan hänen tekemisiinsä muun muassa Foo Fightersissa. Grohl paljastaa muun muassa yhtyeen käyttäneen pitkään omia levyjä työstäessään soundillisena vertailukohtana Sepulturan Roots-albumia (1996).

”Tein nuorena musiikillisia löytöretkiä parhaan ystäväni Jimmyn kanssa. Jossain vaiheessa hän löysi Sepulturan Arisen (1991) ja rakastuin siihen. Sepulturassa ei ollut siloiteltua heavy metal -estetiikkaa, vaan heillä oli rastatukat ja alavireiset kitarat. Myös [Nirvana-basisti Krist] Novoselic alkoi diggailla heitä ja huvittelimmekin ajatuksella Sepulturasta lämppäämässä Nirvanaa. Sitten ilmestyi Ross Robinsonin tuottama ja Andy Wallacen miksaama Roots, soundeiltaan voimakkain levy, jonka olen koskaan kuullut. Sen rinnalla kaikki muu kuulosti kirpun pierulta”, Grohl hehkuttaa.

”Käytimme sitä vertailukohtana Foo Fightersin levyjä tehdessämme seuraavat kymmenen vuotta. ’Kuulostaa hyvältä, mutta miltä se kuulostaa Rootsin rinnalla?’ Emmehän me koskaan päässeet lähellekään, mutta se antoi perspektiiviä siitä, mikä on oikeasti heviä.”

Lisää luettavaa