Dave Lombardo perustelee, miksi Slayer on thrash metalin neljästä suuresta se kaikkein suurin

Lombardo sanoo yhtyeellä olleen aina terveellä tavalla kilpailuhenkinen suhtautuminen kollegoihin.

23.10.2023

Slayer lasketaan yhdessä Metallican, Megadethin ja Anthraxin kanssa thrash metalin niin sanottuun Big Fouriin eli genren neljään suurimpaan bändiin, jotka toimivat suunnannäyttäjinä ja pärjäsivät myös kaupallisesti paremmin kuin kollegansa. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa yhtyeen klassiseen kokoonpanoon kuuluneelta rumpali Dave Lombardolta kysyttiin, mikä yhtye hänestä oli Big Fourista kaikkein paras. Totta kai Lombardon valinta on Slayer, mutta hän antoi myös hieman perusteluja, miksi näin.

”Me olimme brutaaleja, aina kovemmassa iskussa kuin muut. Jos katsot vaikka vanhoja videoita, niin näet, että me olimme liekeissä. Me todella näytimme muille, miten hommat kuuluu hoitaa”, Lombardo nauraa ja sanoo, ettei edes myöhemmin kuvioihin tulleet death metal -yhtyeet aiheuttaneet Slayerin jätkissä huolta.

”Seurasimme lukuisia bändejä lavan sivusta ja saatoin kuiskata Hannemanille (Jeff, Slayerin edesmennyt kitaristi), että ’Me olemme parempia’ tai ’Me olemme nopeampia’, haha! Eikä se ollut välttämättä ylimielistä, vaan inspiroivaa katsoa muita bändejä. Sitä aina haluaa olla parempi kuin sinua ennen soittanut bändi ja haluaa aina soittaa muut suohon. Se oli meidän mantramme.”

”Olimme kilpailuhenkisiä, mutta emme negatiivisella tavalla. Halusimme olla parhaimpia, kaikkein raskaimpia ja nopeimpia. Kilpailimme kaikkia niitä bändejä vastaan, jotka olivat lavalla meitä ennen. Mutta en muista, että meillä olisi ollut oikeasti negatiiviset välit minkään bändin kanssa.”

Lombardo tekee samaisessa haastattelussa myös kunniaa rumpalikollegoilleen kuten Metallican Lars Ulrichille sekä erityisesti Exodus-yhtyeen Tom Huntingille.

”Kun näin [Exodusin] ensimmäistä kertaa, ajattelin, että ’Siinäpä todella kova kaveri’. Ja hän on sitä yhä! Testament (jonka riveissä Lombardo teki kiertueen vuonna 2022) soitti heidän kanssaan ja [Hunting] on kovemmassa iskussa kuin koskaan. Hän on tehnyt uskomattoman paluun sairautensa jälkeen (Huntingilla diagnosoitiin syöpä 2021) ja olen hänestä todella ylpeä”, Lombardo kehuu.

Lisää luettavaa