Dave Mustaine antaa aika-arvion seuraavalle Megadeth-levylle – sanoo välttelevänsä poliittisia aiheita

Mustaine haluaa laulaa tulevalla levyllä enemmän yleismaailmallisista asioista.

Megadeth työstää parhaillaan jatkoa vuonna 2016 ilmestyneelle Dystopia-pitkäsoitolleen, jonka nimikkokappale toi yhtyeelle ensimmäisen Grammy-voiton. Dave Mustaine jutteli tulevasta levystä hiljattain Trunk Nation -radio-ohjelmassa ja antoi muun muassa aika-arvion, milloin albumia sopii odotella ilmestyväksi.

”Kokoamme juuri palasia yhteen. Kiko [Loureiro, kitaristi] ja Dirk [Verbeuren, rumpali] ovat molemmat menneet [studioon Nashvillessä] äänityksiä aloittamaan ja nyt teemme viimeiset sovitukset. Toivon mukaan levy saadaan pihalle ensi keväänä”, Mustaine sanoo.

Megadeth ja Mustaine tunnetaan poliittisista sanoituksistaan, mutta tuoreessa The Metal Voicen haastattelussa (video alla) Mustaine sanoo vähentäneensä sitä puolta tulevalla levyllä. Hän ei halua käsitellä kotimaansa ongelmia vaan haluaa tehdä levyn, johon kuulija voi samaistua asuinpaikasta riippumatta.

”Jos laulan, että ’Minulla on tälläinen ja tälläinen ongelma’ ja kuuntelet sitä sanotaan nyt vaikka Katmandussa, olet ihan että ’En minä ymmärrää, millaista on omistaa auto, joten ei minua kiinnostaa, jos sinulla on auto-ongelmia'” Mustaine heittää esimerkkinä.

”Olen hieman hillinnyt itseäni poliittisissa asioissa ja mennyt enemmän yleismaailmalliseen suuntaan ja asioihin, jotka vaikuttavat meihin ihmisinä eikä niinkään jonkin tietyn hallituksen tai valtion kansalaisina. Miksi pystyttää turhia raja-aitoja välillemme, eikö niin?”