Dave Mustaine heitti ilmaan ajatuksen uusista Big 4 -keikoista – miten vastaa Metallica?

Loudwire raportoi mahdollisista uusista Big 4 -konserteista.

Megadethin Dave Mustaine kun heitti taannoin Twitterissä ilmaan ajatuksen, että Megadeth, Metallica, Anthrax ja Slayer voisivat jälleen kiertää yhdessä. 1980-luvun thrash-kuninkaathan tekivät yhteisiä keikkoja vuosina 2010–11.

”Minusta aika on kypsä uusille Big Four -keikoille. Mitä sanotte, kaverit?” Mustaine twiittasi 25. marraskuuta merkiten kolme muuta thrash-suuruutta mukaan viestiinsä. Ja kun myöhemmin Mustaine keskusteli aiheesta Loudwiren toimittajan kanssa, hän jatkoi asiaa edelleen:

”Kaikki me neljä olemme julkaisseet levyn 12 kuukauden sisään, joten minusta olisi fiksua tehdä yhdessä jotain”, Mustaine sanoi. ”Fanit haluavat nähdä Big 4 -keikan, he haluavat nähdä meidät kaikki neljä siinä mukana ja sillä siisti.”

Samainen Loudwiren toimittaja kysyi asiasta seuraavaksi Metallican Robert Trujillolta. Vaikka tämä periaatteessa suhtautui asiaan myönteisesti, ei vastauksen perusteella kannata odottaa Big Four -keikkoja aivan heti.

”Big Four -kiertue oli todella hieno. Meillä oli erittäin hauskaa ja rakastan Davea. Hän on huippu”, Trujillo aloitti kohteliaasti.

”Juuri nyt keskitymme kuitenkin uuteen levyymme ja kierrämme sen tiimoilta itse. Haluamme päästä näihin biiseihin sisälle ja aloittaa uuden matkan. Ehkä sen jälkeen, kun saamme tämän tavallaan ulos systeemistämme, voimme pistää Big Four -vaihteen silmään. Kyllä minä pidän sitä ihan mahdollisena. Ja on hienoa, että Dave haluaa ryhtyä siihen taas.”

Eli valistunut veikkaus: Metallica aikoo rundata itsekseen vuoden tai parikin ja korkeintaan sen jälkeen voi asiaa edes harkita. Ja siihen mennessä kolmen muun bändin aikataulut ovat ehtineet muuttua jo moneen otteeseen.

Olisihan se kyllä komeaa saada Big Fourin kaltainen metallimonumentti joskus Suomeenkin saakka. Koittaisikohan joskus senkin aika?