”Debyyttimme rinnalla Stam1nan tärkein albumi” – Lemin metalliylpeys julkaisi uuden levyn, kuuntele tästä

Samalla julkaistiin yhtyeen historian paketoiva Ari Väntäsen kirjoittama Muistipalatsi-kirja.

29.09.2023

Kotimainen metallisuuruus Stam1na on julkaissut tänään uransa kymmenennen albumin X. Levyn on tuottanut Janne Joutsenniemi ja miksannut ja masteroinut tanskalainen Jacob Hansen (Arch Enemy, Volbeat, Vola).

”Kun kulttuuriala alkoi toipua koronakurimuksesta, eräänlainen rutiini näytti palautuvan. Mutta jokin jäi vaivaamaan. tekemisen yllä oli silti häilyvää varjoa. Halusin hälventää sumuverhot ja summata koko yhtyeen elinkaaren yksiin kansiin. Esittelin itselleni kysymyksiä kaikkien bändihommien järkiperäisyydestä ja tunteistani, että ’mitä me oikeastaan teemme’, ja että ’olemmeko vain heijastuksia menneisyydestä’. Halusin koluta henkilökohtaisen muistipalatsini huoneistot läpikotaisin. Availin ovia ja lopulta löysin vastauksen, vasta äänitysten ollessa kuumimmillaan studiossa. Tätä albumia ei olisi voinut tehdä ilman yhdeksää edeltävää albumia. Tämä on debyyttimme rinnalla Stam1nan tärkein albumi”, kuvailee laulaja-kitaristi-säveltäjä-sanoittaja Antti Hyyrynen.

Tänään on ilmestynyt lisäksi Stam1nan historian paketoiva kirja Muistipalatsi, jonka on kirjoittanut Infernon sivuiltakin tuttu Ari Väntänen. Kirjan julkaisee Like Kustannus.

Stam1na aloittaa kattavan Muistipalatsit-kiertueen 13.10. Savonlinnan House of Olafista. Kiertue jatkuu aina joulukuun puoliväliin saakka. Katso tarkat keikkapäivät ja -paikat täältä.

Lisää luettavaa