Dee Snider sanoo MTV:n suositun sarjan olleen syynä metallimusiikin huonoon menestykseen 1990-luvulla

"Minulle se tarkoitti aina sitä, että jostain syystä emme olleet 'hyviä', jos emme soittaneet biisejämme akustisesti", sanoo Snider MTV:n Unpluggedista.

03.04.2023

1980-luku oli metallimusiikille ja -bändeille erittäin antoisaa ja hyvää aikaa bändien keikkuessa listojen kärjessä ja kierrellen suuria areenoita. 1990-luvulla kuitenkin grunge ja vaihtoehtorock ajoivat suosiossa ohi painaen monet hevibändit taas – toki muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta – valtavirran alapuolelle.

Twisted Sister -keulahahmo Dee Snider pitää MTV:n suosittua Unplugged-sarjaa yhtenä syynä sille, miksi metallimusiikki ei enää ollut muodissa ja valtavirtaa 1990-luvulla. Snider toi mielipiteensä esille Twitterissä erään fanin udellessa, kysyttiinkö Twisted Sisteriä, joka oli kuitenkin kasarilla MTV:n suosikkeja ja bändin videot pyörivät kanavalla vahvalla rotaatiolla, mukaan Unpluggediin, jonka tiimoilta muun muassa Nirvana, Alice in Chains ja Pearl Jam tekivät ikimuistoisia esiintymisiä.

”Tunnen suurta vastenmielisyyttä MTV:n Unpluggedia kohtaan. Minulle se tarkoitti aina sitä, että jostain syystä emme olleet ’hyviä’, jos emme soittaneet biisejämme akustisesti. Vastasin MTV:lle, että minä soitan akustisesti heti, kun Paul Simon tai Tracy Chapman tuuttaavat Marshall-pinon läpi”, Snider totesi.

”En ainoastaan vihannut konseptia, vaan uskon, että se oli osasyy metallimusiikin tuholle 1990-luvun alussa. Kun lakkaat soittamasta sähköisiä instrumentteja ja julkaiset vaan voimaballadeja… ei se ole enää metallia, eihän?”

Toisaalta, julkaisihan Snider itsekin pianoversion Twisted Sisterin We’re Not Gonna Take It -hitistä kuusi vuotta sitten. Toki osana Criss Angelin hyväntekeväisyyskampanjaa, mutta kuitenkin.

Lisää luettavaa