Def Leppard -kitaristi nykybändeistä: ”He osaavat soittaa, mutta heillä ei ole munaa”

Vivian Campbellin mukaan tärkeintä on löytää tasapaino taidon ja asenteen välillä.

24.06.2019

Kesän alussa Hyvinkään Rockfesteilläkin piipahtaneen Def Leppardin kitaristi Vivian Campbell – joka vaikutti myös Dio-yhtyeessä 80-luvulla – totesi Graspop Metal Meeting -festivaalin yhteydessä antamassaan haastattelussa, mikä hänen omasta mielestään monissa nykypäivän bändeissä on pielessä, vaikka paperilla kaikki näyttäisikin hyvältä.

”Pitää löytää oikea tasapaino sen suhteen, että on taitava lajissaan, mutta omaa silti oikean asenteen”, Campbell tuumaa.

”Kun kuulen näitä bändejä – enkä puhu nyt vain rockbändeistä vaan monista muistakin genreistä, bändeistä, jotka nousevat pinnalle nyt – monilta puuttuu… Heillä on kyllä lahjakkuutta, he osaavat tehdä biisejä ja laulaa, he osaavat soittaa, mutta heillä ei ole munaa. Jos vertaa niitä 90-, 80- tai 70-luvun bändeihin, niissä on jotain maanläheistä.”

Phil [Collen, Def Leppardin toinen kitaristi] on 61-vuotias enkä minä tule kovin kaukana perässä. Olemme saavuttaneet tietyn tason ja olemme todella hyviä siinä, mitä teemme, mutta soitamme edelleen musiikkia kunnon vitun rock-asenteella.”

Def Leppardin rokkiasennetta voit tarkistella vaikkapa Infernon Rockfest-kuvagalleriasta, jonka löydät täältä.

Lisää luettavaa