Deicide-nokkamies haukkuu nykypäivän metalliskeneä ja bändien habitusta – ”Kukaan ei enää välitä paskaakaan”

Ennen vanhaan metalli oli metallia, tuumaa Glen Benton.

30.04.2024

Juuri uuden Banished By Sin -pitkäsoiton julkaisseen kuolometalliveteraani Deiciden keulahahmo Glen Benton kävi tuoreessa KNAC-radion haastattelussa läpi esikuviaan ja metallimusiikin syvää päätä. Samassa yhteydessä Benton esitti myös kritiikkiä tämän päivän metallibändeille ja yleisesti koko skenelle.

”Tiesin jo 12-vuotiaana, että tätä haluan tehdä. Seurasin jo pienenä bändejä ja kuuntelin musiikkia. Setäni oli rumpali ja hänellä oli kaapit täynnä kitaroita. Kun kuulin Black Sabbathia ensimmäistä kertaa, se oli siinä. Muistan istuneeni aamupalapöydässä puoli kahdeksalta ja luukuttaneeni Paranoidia stereoista. Olin todella kova Sabbath-fani ja Ronnie James Dio -fani. Pidin kaikesta sen aikakauden metallista, Judas Priestistä ja sellaisesta”, Benton toteaa ja alkaa sitten ruotia nykypäivän menoa.

”Siihen aikaan metalli oli metallia. Nyt alakategorioita on niin paljon, että se on jo naurettavaa. Ymmärrän kyllä, että ihmiset haluavat olla yksilöitä. Mutta tarvitsisimme paljon enemmän nokkamiehiä kuten Ozzy Osbourne, Ronnie, Lemmy Kilmister ja muut. Sellaisia ei enää ole. Nyt on pelkästään jotain Weezeriltä näyttäviä wannabe-tyyppejä, jotka yrittävät soittaa metallia. Kaikilla on mustat paksusankaiset lasit ja trucker-lippikset. Kukaan ei enää välitä paskaakaan metallin kuvastosta ja miltä näyttävät.”

”Minä näytän tältä 24 tuntia päivässä. Olen aina ollut sellainen ja olen aina vaatinut sitä tyypeiltä, jotka ovat kanssani lavalla. Et jumalauta tule sinne ruutupaidassa ja valkoisissa tennareissa. Ei tule tapahtumaan.”

Lisää luettavaa