Disturbedin David Draiman: ”Ihmiset ovat koukussa mielensäpahoittamiseen”

12.12.2018

Disturbed-nokkamies David Draiman tunnetaan – tai tunnettiin ainakin ennen – miehenä, joka sanoo mielipiteensä suoraan ja kaunistelematta ja jakaa mielellään esimerkiksi poliittisia näkökantojaan. KLOS-radion Whiplash-ohjelman tuoreessa haastattelussa Draiman myöntää rauhoittuneensa ja tulleensa varovaisemmaksi ja tarkemmaksi sanomisiensa suhteen.

”Metal Hammer haastatteli minua hiljattain ja näytti minulle joitain kommenttejani vuosien takaa. Jotkin asiat oli luonnollisesti irroitettu asiayhteydestä ja näin, mutta niitä lukiessani ajattelin, ’Voi luoja! Mitä helvettiä oikein touhuat? Mitä oikein ajattelit?'” Draiman toteaa.

”Toivon mukaan sosiaalinen media on opettanut ihmisiä hieman miettimään sanomisiaan, sillä kommentit palaavat vielä myöhemmin kummittelemaan.”

Draiman näkee sosiaalisessa mediassa hyvää, mutta myös paljon huonoa. Tätä aihetta myös käsitellään paljon Disturbedin tuoreella Evolution-albumilla.

”Nykyilmapiiri on sellainen, että ihmiset ovat koukussa mielensäpahoittamiseen. He ovat siitä ihan riippuviaisia. He vain janoavat pienintäkin tiedonmurusta, joka antaa heille tekosyyn raivota ja aloittaa sosiaalisen sodan. Se on sosiaalisen median sotaa, mutta heille se on oikeaa sotaa, uskoisin.”

”Siinä ei ole mitään järkeä. Olen todella tyytyväinen voidessani sanoa, että olen tehnyt sen valinnan, etten aio ottaa siihen osaa. Sitä varten meillä on esimerkiksi korkein oikeus. Siksi olemme kehittäneet tasapainoisen oikeusjärjestelmän, jotta molemmat osapuolet pystyvät esittämään johdonmukaisia, toista kunnioittavia ja järkeviä argumentteja.”

Lisää luettavaa