Doom-pommi: Saint Vitus kesällä Eurooppaan Scott Reagers laulajanaan

Winolta jää kesän keikat väliin.

24.02.2015

Saint Vitus kiersi Eurooppaa viime syksynä, kun laulaja Scott ”Wino” Weinrich jäi kiinni luvattomien aineiden hallussapidosta Norjassa. Amerikkalaisbändi veti kiertueen loput keikat ilman Winoa, joka karkotettiin takaisin kotiinsa.

Voisi olettaa, ettei Winolla ole rötöksen jälkeen asiaa Vanhalle mantereelle hetkeen – tai ainakaan Schengen-alueelle. Oli lopullisena kimmokkeena tämä tai joku muu, monien doom-puristien päiväunet toteutuvat: Scott Reagers palaa Saint Vitusin riveihin ensi kesän Euroopan-kiertuetta varten.

Reagers lauloi Saint Vitusin debyyttilevyllä (1984) ja Hallow’s Victimillä (1985) ennen paikkansa Winolle luovuttamista. Reagers palasi yhtyeen riveihin vielä Die Healingin (1995) ajaksi.

Ensimmäinen vahvistettu keikka on Ranskan Hellfest-festivaalilla, mutta lisää päiviä ympäri Eurooppaa on luvassa, kerrotaan Season of Mistin tiedotteessa. Toivottavasti suomalaiset festivaali- ja konserttijärjestäjät ovat tilanteen tasalla! Enempää tekosyitä doom-klassikon kuunteluun tuskin tarvitaan.

Lisää luettavaa