Dope-laulaja kommentoi Robb Flynnin kiukuttelua ja bändinsä mollaamista – ”Toivottavasti tälle yläastedraamalle tulee nyt piste”

"En ymmärrä, mitä hän kuvittelee saavuttavansa", Edsel Dope kummastelee.

16.10.2019

Kerroimme eilen Machine Head -nokkamiehen tulisista kommenteista, jotka oli osoitettu bändin uutta Do or Die -kappaletta kritisoineille nettikirjoittelijoille. Robb Flynn suuttui muun muassa väitteistä, että tämä olisi kopioinut Dope-yhtyeen Die MF Die -kappaleen sanoituksia omaan biisiinsä ja heitti samalla myös piikikkään kommentin, että ”Kuka vittu edes kuuntelee Dopea?”.

Flynn jatkoi Dopen piikittelyä myöhemmin Instagramissa jakamassaan kuvassa, jossa tämä poseeraa Machine Headin meet & greetin yhteydessä erään fanin kanssa, jolla sattui olemaan Dope-yhtyeen paita päällä. ”Pyysin häntä nimeämään heiltä yhdenkin biisin. Hän ei osannut”, Flynn kirjoittaa kuvan saatteeksi.

Flynnin raivoaminen sekä Dope-bändiä mollaavat kommentit kantautuivat lopulta myös laulaja ja perustajajäsen Edsel Dopen korviin ja tämä julkaisikin Dopen Facebook-sivuilla tekstin, jossa tämä reagoi Flynnin kommentteihin. Edsel Dope toteaa, ettei olisi halunnut kommentoida asiaa ollenkaan, mutta tuntee olevansa siihen nyt velvoitettu Flynnin jatkettua bändinsä mollaamista toistamiseen.

”Totuus on se, että pidän Machine Headista. Killeri bändi, iso juttu! Jos me joskus vielä jaamme lavan, Dope esiintyisi ehdottomasti ennen Machine Headia. Kunnioitan heitä suuresti”, Dope aloittaa kirjoituksensa.

”Mutta siitä ei nyt ole kysymys. Kysymys kuuluu: ’Kuka vittu kuuntelee Dopea?’ No, Robb, koska Spotify on se, jota valtaosa kuuntelijoista nykyään käyttää, vastaus on itse asiassa määriteltävissä. Katsohan: Dopella kuuntelijoita kuukauden aikana 1 238 255, Machine Headilla kuuntelijoita kuukauden aikana 1 208 667. Aika lähellä, eroa vain noin 30 000. Lienee siis perusteltua sanoa, että aika moni kuuntelee sekä Machine Headia että Dopea Spotifyssa. Meitä jopa hieman enemmän.”

”Tapoihini ei kuulu puhua paskaa toisista, en ole sellainen tyyppi. Eikä minulla ole mitään negatiivista sanottavaa Robbista. Mutta nämä ovat faktoja.”

Edsel Dope ottaa kirjoituksessaan myös kantaa siihen, miten joidenkin fanien mielestä Flynn on kopioinut Do or Die -kappaleen sanoituksien ”Die, motherfucker, die”-pätkän Dopen biisistä.

”Me emme ole koskaan väittäneet, että se olisi kopioitu meiltä. Itse asiassa emme ole sanoneet yhtään mitään asiasta! En minä omista sitä fraasia, se on yleisesti käytössä oleva lausahdus, jota tullaan käyttämään vielä vuosia. Joten anna palaa, veli! En kuitenkaan voi sille mitään, jos ihmiset yhdistävät tuon lauseen juuri Dopeen. Biisimme on ollut olemassa jo pian 20 vuotta ja sitä on Spotifyssa kuunneltu yli 60 miljoonaa kertaa. Yhdysvaltain armeija on ottanut kappaleen osaksi harjoitusohjelmiaan, joten se on tuttu jokaiselle alle 40-vuotiaalle sotilaalle, varsinkin Irakissa palvelleille”, Dope kommentoi.

”Me emme todellakaan yllyttäneet tähän hölynpölyyn. Dope on parhaillaan kiertueella ja olemme Wienissä emmekä olleet tietoisia Machine Headin uudesta biisistä ennen kuin puhelimeeni alkoi tulvia Robbin Instagram-paasauksen jakoja. En halunnut edes ottaa asiaa puheeksi, mutta sitten hän otti meidät toistamiseen silmätikuksi. Mikä on jo pelkästään naurettavaa. Olen aina arvostanut Robbia. Hän on tuottelias artisti ja sanoo asiat suoraan. Kunnioitan sitä. Mutta en ymmärrä, mitä hän kuvittelee saavuttavansa Dopea mollaamalla – ei edes kerran vaan kahdesti parin päivän sisällä.”

”Loppukaneettina toivon, että olen vastannut hänen kysymykseensä. Toivottavasti tälle yläastedraamalle tulee nyt piste.”

Lisää luettavaa