Dream Theaterista, Machine Headista ja Overkillista tuttujen muusikoiden superbändi Aerosmithin kimpussa – BPMD julkaisi ensimmäisen tyylinäytteensä

BPMD:n julkaisee kesällä albumillisen covereita.

16.04.2020

BPMD on uusi superbändi, jossa vaikuttavat kitaristi Phil Demmel (Vio-Lence, ex-Machine Head), rumpali Mike Portnoy (Sons of Apollo, ex-Dream Theater), basisti Mark Menghi (Metal Allegiance) ja laulaja Bobby ”Blitz” Ellsworth (Overkill). Viime syksynä nelikko kokoontui yhteen jamittelemaan ja äänittämään coverlevyn, joka julkaistaan 12. kesäkuuta. Nyt yhtye on julkaissut ensimmäisenä tyylinäytteenä tulkinnan Aerosmithin kappaleesta Toys in the Attic.

”Muistan kun vuosia, vuosia sitten, kun Overkill oli vasta perustettu, hioimme kykyjämme covereiden parissa. Aerosmithin kappaleet olivat minun mukavuusaluettani, joten kun Mike valitsi Toysin coveroitavien kappaleiden joukkoon, olin onnessani”, Ellsworth kommentoi.

”Se oli hieman haastavaa, koska Aerosmithissä kitaristit Joe Perry ja Brad Whitford soittavat eri juttuja, joten minun oli ainoana kitaristina löydettävä sopiva tila siitä keskeltä, joka kuulostaa hyvältä. Lisäsin siihen hieman thrashia lisäämällä paljon downpickingiä sekä vähän laukkaa ja triplettejä”, toteaa vuorostaan Demmel.

American Made -albumi tulee sisältämään seuraavat coverbiisit:

01. Wang Dang Sweet Poontang (Ted Nugent)
02. Toys In The Attic (Aerosmith)
03. Evil (Cactus)
04. Beer Drinkers & Hell Raisers (ZZ Top)
05. Saturday Night Special (Lynyrd Skynyrd)
06. Tattoo Vampire (Blue Öyster Cult)
07. D.O.A. (Bloodrock)
08. Walk Away (The James Gang)
09. Never In My Life (Mountain)
10. We’re An American Band (Grand Funk Railroad)

Lisää luettavaa