Eicca Toppinen Soundi-lehdessä: Cliff Burton mukana Apocalyptican uudella levyllä

Yhtye sai luvan käyttää Burtonin bassoraitoja tulevalla levyllään.

17.05.2024

Apocalyptica julkaisee 7. kesäkuuta uuden levyllisen Metallica-covereita. Plays Metallica Vol. 2 -levyltä julkaistiin tänään uusi single One, jolla vierailevat itse Metallican James Hetfield sekä Robert Trujillo. Apocalyptican Eicca Toppinen paljasti toverilehdellemme Soundille, että levyllä on mukana myös Metallican edesmennyt basisti Cliff Burton.

”Rakastan The Call Of Ktulua, ja me oltiin päätetty tehdä siitä versio. Biisin maagisuus liittyy vahvasti sen bassoraitaan, ja mieleen nousikin eräs todella villi idea… No, Ruotsissa tapahtui sitten sellaista, että menin Metallican seurueen kanssa syömään, ja Rob esitteli minut illan aikana eräälle ihmiselle. Tultiin hyvin juttuun, ja kuinka ollakaan, tämä henkilö sattui hallinnoimaan Cliff Burtonin musiikillista perintöä”, Toppinen kertoi Soundille.

”Loppujen lopuksi tapahtui niin käsittämättömän hieno asia, että saatiin lupa käyttää The Call Of Ktulun alkuperäisiä bassoraitoja meidän levyllä. Siis ihan oikeasti… Cliff Burton soittaa postuumisti Apocalyptican albumilla. Onko tämä siisteintä koskaan?”

Soundin jutussa Toppinen myös kertoo, miten Hetfield päätyi vierailemaan levylle – ja miksi Lars Ulrich puolestaan ei päätynyt mukaan.

Lisää luettavaa