”Emme tee tätä ollaksemme maailman suosituin bändi” – Sacred Reichin Phil Rind ei arastele ottaa kantaa sanoituksissaan

"Jos joku ei sen vuoksi halua ostaa levyämme, niin vittu luoja heitä siunatkoon. Minua ei oikeasti kiinnosta", tuumaa Rind.

28.08.2019

Metal Wanin Chuck Marshall haastatteli hiljattain Sacred Reichin laulaja-basisti Phil Rindiä bändin viimeisimmän Awakening-albumin tiimoilta. Kyseessä on Sacred Reichin ensimmäinen pitkäsoitto 23 vuoteen ja Rind ottaa levyllä myös vahvasti kantaa muun muassa nykypäivän poliittisiin tapahtumiin. Tämäkös ei kaikkia kuuntelijoita luonnollisesti miellytä, mutta sekös ei Rindiä hetkauta.

”En odota, että kaikki pitäisivät kaikesta. Juuri tänään luin jonkun kommentin, että levy on tosi hyvä Something to Believe -biisiin saakka. Ajattelin, että aijaa, minä pidän siitä biisistä todella. Se on omistettu parhaalle ystävälleni Jeffille, joka tappoi itsensä 13 vuotta sitten. Se on Jeffin biisi, joku tyyppi ei sitä tiedä, joten kun hän sanoo noin, minun on vaikea olla ottamatta sitä henkilökohtaisesti – mutta sekin on ihan okei. Kuten sanoin, kaikesta ei tarvitse pitää”, Rind tuumaa.

”Totuus on se, että suurimmalla osalla tällä planeetalla ei ole pienintäkään hajua, keitä me olemme. Jos joku joko rakastaa tai vihaa tekemisiäsi, on hän ainakin vittu kuullut meistä ja siitä olen iloinen.”

Rind on sanoituksissaan ja haastatteluissa muun muassa kritisoinut istuvaa Yhdysvaltojen presidenttiä Donald Trumpia, minkä vuoksi hän on saanut osakseen myös paljon kritiikkiä ja suoranaista vihaa. 50-vuotias Rind haluaa kuitenkin muistuttaa, että hän on seurannut politiikkaa 16-vuotiaasta saakka ja ne asiat ovat hänelle tärkeitä, eikä hän ala siloittelemaan tai kaunistelemaan tekstejään muita miellyttääkseen.

”Totta kai jotkut eivät ole asioista samaa mieltä kanssamme, mutta meitä ei kiinnosta. Jos joku ei sen vuoksi halua ostaa levyämme, niin vittu luoja heitä siunatkoon. Minua ei oikeasti kiinnosta. Emme me lakkaa puhumasta niistä asioista, joihin uskomme, ihan vaan sen vuoksi, että pelkäisimme levymyynnin kärsivän. Emme tee tätä ollaksemme maailman suosituin bändi vaan koska haluamme luoda jotain merkityksellistä ja rehellistä. Emme me istu miettimässä, mitä ihmiset tästä oikein sanovat tai ajattelevat, koska emme me voi tietää. Voimme vain olla niin paras Sacred Reich kuin pystymme ja jos se ei riitä, olkoon sitten niin.”

Lisää luettavaa