”En ole vuosiin ollut mistään päätöksestä yhtä tyytyväinen” – Devin Townsend avaa syitä suositun yhtyeensä kuoppaamiselle

Musiikkivisionääri sanoo, ettei Devin Towsend Projectilla ollut hänelle itselleen enää mitään annettavaa.

10.07.2018

Musiikin monitoimimies ja kanadalainen hullu nero Devin Townsend laittoi pitkän uran tehneen ja suurta suosiota nauttineen Devin Townsend Project -yhtyeensä alkuvuodesta jäihin. Tuoreessa The Prog Reportin haastattelussa Townsend avaa päätökseen johtaneita syitä ja sanoo kamppailleensa asian kanssa pitkään lähinnä bändin muiden soittajien vuoksi.

”Vihaan satuttaa ihmisiä, joista välitän ja jokainen jäsen olisi ollut tyytyväinen, mikäli bändi olisi jatkanut loputtomiin. Mutta minä itse en ole vuosiin ollut mistään päätöksestä yhtä tyytyväinen kuin tästä, minun oli pakko tehdä näin”, Townsend toteaa.

”Se oli monella tapaa hyvä tilanne, mutta mielestäni jokaisella bändillä on tietty säilyvyysaika ja tekemiseni saavat usein vaikutteita niistä ihmisistä ja asioista, jotka minua ympäröivät. DTP:n kanssa olimme samojen ihmisten kanssa niin paljon kiertueella, että sen vaikutus alkoi hiipua. Lisäksi minulle säveltäjänä siitä muodostaa tietynlainen tyhjiö: kirjoitat bändissä olemisesta ja kaikki on linjassa sen kanssa, mikä on aiemmin miellyttänyt yleisöä sen sijaan, että tekisin musiikkia muusikkona olemisesta.”

”Kaikki tekemiseni kumpuavat ympäristöstä ja DTP:n kanssa kaikki oli pelkkää lentokoneissa istumista ja keikkojen soittamista. Minulta loppui mielenkiinto, jos ihan rehellisesti sanotaan. Nyt olen tilanteessa, jossa ympärilläni on täysin uusia hahmoja, olimme sitten samassa bändissä tai emme. Nuo ihmiset inspiroivat minua tekemään asioita, joista olen todella iloinen, joten päätös oli minun puolestani todella hyvä.”

Townsend kertoo tällä hetkellä yrittävänsä löytää musiikillisia suuntaviittoja, joita seurata seuraavan vuosikymmenen ajan. Hän kertoo säveltäneensä paljon ja tehneen yhteistyötä monien mielenkiintoisten ja epätodennäköisten hahmojen kanssa.

”Minulla on juuri nyt demotettuna noin neljäkymmentä biisiä, jotka menevät neljään, viiteen eri suuntaan. Mitään yhtenäistä identiteettiä ei valitettavasti ole vielä kehittynyt. Ennen olen yleensä tässä vaiheessa pystynyt toteamaan, että ’Okei, nämä pari biisiä selvästi edustavat sitä, missä alitajuisesti luulen olevani’, mutta nyt herään ja teen joka päivä jotain erilaista. Se on luovuuden kannalta hyvä, mutta ei sen puolesta, että pystyisin sanomaan missä olen henkisesti”, Townsend kuvailee.

”Ironista kyllä lopputulos voi olla kaikkien näiden tyylien yhdistelmä, tavallaan [Devin Townsend Projectin] vastakohtana, sehän oli hyvin lokeroitua. Juuri nyt pohdin, onko se mitä etsin lopulta olemassakaan ja olen juuri nyt kaikkea noita yhtä aikaa.”

Lisää luettavaa