Ennakkokuuntelussa Crystalic-taustaisen Existence Depravedin nykyelämän kiireellisyydestä kertova ep

Laulaja Toni Tieaho myös avaa ep:n taustoja biisikohtaisesti.

Existence Depraved
Kuva: Jenni Tieaho

Tamperelaisesta melodeath-yhtye Crystalicista tuttujen Toni Tieahon ja Arto Tissarin terapiabändinä vuosi sitten startannut Existence Depraved julkaisee esikois-ep:nsä Hectivity perjantaina 25. lokakuuta. Inferno tarjoaa levyn nyt kokonaisuudessaan ennakkoon kuunneltavaksi julkaisupäivään saakka ja mukana on myös laulusta, kitaroista, koskettimista ja ohjelmoinnista vastaavan Tieahon biisikohtaiset kuvailut ja kommentit.

– Hectivity kuvaa nykyelämän kiireellisyyttä ja sitä, kuinka ihminen usein ajaa itsensä äärirajoille kaikenlaisella suorittamisella, Tieaho tiivistää levyn sanoituksellisen teeman.

Solitary Star

– Tämän biisin tiimoilta ajatus Existence Depraved -projektiin lähti. Halusin koittaa jotain erilaista ja käyttää säveltämisessä myös kiippareita. Myös laulumelodiat olivat minulle uusi elementti, joten kitaralla ei tarvinnut vääntää tässä projektissa hampaat irvessä.

Self-Reflection

– Kappale kertoo siitä, kun ihminen kadottaa kyvyn arvioida omaa toimintaansa sekä sokeutuu ajan myötä omiin käyttäytymismalleihinsa. Ego kasvaa pisteeseen, jossa vain oma tapa ja tyyli tehdä asioita ovat oikeita. Tällöin ihmismielen värimaailma on aika lailla mustavalkoinen.

Endless Loop

– Ensimmäinen biisi näistä viidestä joka nauhoitettiin ja julkaistiin. Kappale kertoo ahdistuksesta ja kuinka se voi ottaa ihmismielestä vallan. Ajan myötä tila saattaa muuttua päivittäiseksi, toistuvaksi ”loopiksi”, josta on yhä vaikeampi päästä eroon mitä pidemmälle tila etenee. Mutta kuten biisin lopussakin, nämä loopit lopulta murretaan.

Dark Storms

– Meidän tyylinen ”slovari”, joka kertoo ihmissuhteista ja ihmisistä, jotka suhtautuvat niihin kyynisesti. Mukana on vähän tällainen suomalainen meininki: ”Se jolla onni on, se onnen kätkeköön”. Kun tunnet todella olevasi elossa ja onnellinen, niin siitä ei uskalla pitää meteliä, vaan päätät kätkeä tämän liekin pois tieltä elämän synkiltä myrskyiltä.

Mental Hunt

– Tämä kappale on meidän viimeisin tuotos ja siihen on purettu vitutusta sekopäisestä naapurista. Kun jonkun mielessä on ajatus, että jokainen kuuluva ääni on uhka ja jokainen liike on rikkomus, niin henkiseksi metsästykseksihän se menee kun ruvetaan kostamaan. Tässä biisissä on hieman aggressiivisemmat vokaalit kuin muissa biiseissämme.