Ensiferum julkaisi ensimmäisen biisinäytteen tulevalta teemalevyltään

Thalassic vie kuulijan merellisiin tunnelmiin.

07.05.2020

Kotimainen folk metal -suuruus Ensiferum julkaisee uuden pitkäsoittonsa Thalassic 10. heinäkuuta Metal Blade Recordsin kautta. Nyt levyltä on julkaistu ensimmäinen biisimaistiainen lyriikkavideon muodossa. Rum, Women, Victory -videon voit ottaa haltuusi tuosta yläpuolelta.

”Kun annoin haastatteluja edellislevy Two Pathsin tiimoilta, minulta kysyttiin usein, onko se teemalevy. Huomasin aina vastaavani, että meidän tavallamme säveltää ja tehdä kappaleita on lähes mahdotonta tehdä teemalevyä. Se ärsytti, joten teimme tietoisen päätöksen, että seuraavalle levyllemme tulee jokin konsepti”, Sami Hinkka avaa levyn taustoja.

”Aloin kuunnella uusia demoja tunnelma edellä sen sijaan, että olisin analysoinut niitä musiikillisesti. Jostain syystä kaikki ne veivät minut meren rantaan ja niin löytyi etsimämme teema. Aloin tutkia historiaa, myyttejä ja legendoja, jotka liittyivät jotenkin mereen tai veteen. Vaikka kaikki sanoitukset ovat saaneet tästä innoituksensa, yritin parhaani mukaan pitää Ensiferumilta tutun sankarimentaliteetin mukana. En asettanut itselleni mitään rajoituksia, kuten että kaikkien kappaleiden tulisi liittyä jotenkin Pohjoismaihin – esimerkiksi yksi suosikkibiiseistäni kertoo Kreikan mytologian Andromedasta.”

”En uskalla luvata, että tällainen tapa tehdä biisejä tulisi Ensiferumiin jäädäkseen, mutta olemmepa nyt kokeilleet sitä ainakin kerran.”

Thalassic on myös ensimmäinen levy, jolla on mukana yhtyeen uusi laulava kosketinsoittaja Pekka Montin, jonka panostusta nosti Hinkan mukaan uudet kappaleet ”kokonaan uudelle tasolle”.

Thalassicin kappalelista:
1. Seafarer’s Dream
2. Rum, Women, Victory
3. Andromeda
4. The Defence of the Sampo
5. Run from the Crushing Tide
6. For Sirens
7. One with the Sea
8. Midsummer Magic
9. Cold Northland (Väinämöinen Part III)
10. Merille lähtevä (Bonus Track)
11. I’ll Stay by Your Side (Bonus Track)

Lisää luettavaa