Ensiferumin basisti Sami Hinkka: ”Folk metal palautti hauskuuden metalliin”

Sami Hinkka sanoo Ensiferumin olevan ennen kaikkea melodinen metalliyhtye.

Suurta suosiota nauttivan kotimaisen folk metal -yhtyeen Ensiferumin basisti Sami Hinkka (kuvassa oikealla) antoi haastattelun australialaiselle Double Kickille.

Mies puhui haastattelussa mm. folk metal -keikkojen energisyydestä:

”Joku sanoi asian hyvin. Luulen, että se oli muutamia vuosia sitten, kun tein haastattelun muistaakseni Metal Hammerin journalistin kanssa. Hän näki asian niin, että ’folk metal palautti hauskuuden metalliin’. Tukkahevillä ja power metalilla oli samaa menoa, mutta sen jälkeen tulivat thrash, death ja black metal, jotka olivat vähän synkempiä genrejä. Folk metal palautti hauskuuden metalliin. Ajattelin itsekseni, että se on aivan totta.”

Hinkka puhui myös folkin naittamisesta metalliin:

”On paljon bändejä, joilla on ihan oikeita kansanmusiikkisoittimia lavalla, ja he ammentavat inspiraatiota vanhoista kansantaruista. Ensiferumin juuret ovat vuodessa 1995, kun Markus Toivonen (kitara) perusti yhtyeen. Hän sai paljon inspiraatiota suomalaisesta, skandinaavisesta ja irlantilaisesta folkista, ja erityisesti niiden melodioista, koska niissä oli surullista vibaa, mikä sopii hyvin metalliin.”

”Ensiferumissa on kyse tästä, ja tietysti myös jotkut aidot kansanmusiikki-instrumentit miellyttävät korviamme. Meitä kutsutaan folk metaliksi, viking metaliksi ja milloin miksikin. Pohjimmiltaan olemme kuitenkin melodinen metallibändi, jolla on hieman juuria folk musiikissa.”

Voit kuunnella koko haastattelun alta: