Entombed A.D. -nokkamies LG Petrov puhuu syövästään – ”En toivoisi tätä paskaa kenellekään”

Laulaja sairastaa sappitiesyöpää.

19.08.2020

Entombed A.D. -yhtyeen laulaja Lars-Göran Petrov – tuttavallisemmin LG Petrov – kertoi hiljattain sairastavansa parantumatonta sappitiesyöpää. Petrov kertoi terveydentilastaan ja saamastaan hoidosta tarkemmin tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa. Laulaja kertoo saaneensa tietää syövästä jo muutama kuukausi sitten.

”Tunsin kyhmyn sisuspunoksessa. Ensin en kiinnittänyt siihen huomiota, mutta sitten aloin tuntea kipua. Menin lääkäriin röntgenkuvattavaksi, minkä jälkeen minut kiidätettiin erikoislääkärille”, Petrov sanoo.

”Olen elämäni aikana juonut oluen jos toisen, mutta maksani on kunnossa. Olen polttanut plajon, mutta keuhkoni ovat kunnossa. Tämä on vain todella, todella huonoa onnea. Syövällä ei ole tunteita – se on vain maksimaalisen pahaa onnea.”

Petrovin mukaan syöpä on parantumaton, mutta lääkärien mukaan on vielä toivoa, että se voidaan pitää hoitojen kanssa kurissa. Petrov sanoo tapaavansa piakkoin erikoislääkärin, joka kertoo, onko syöpä hoidettavissa. Hän sanoo myös tehneensä diagnoosin saatua elämäntaparemontin.

”Kun sain tietää asiasta, lopetin tupakoinnin ja ryyppäämisen. En ole tehnyt kumpaakaan nyt pariin kuukauteen. Menin täysin toiseen päähän ja se tuntuu hyvältä! Nyt voin haistaa jo sadan metrin päästä, jos joku polttaa ja se saa minut voimaan pahoin.”

Petrov sanoo myös jatkavansa edelleen musiikin parissa, vaikka tilanne onkin syövän ja koronan vuoksi tällä hetkellä rauhoittunut Entombed A.D. -leirissä.

”Kitarisitmme Guilherme (Miranda) asui täällä pahimman COVID-19 -paskan läpi. Kehittelemme paljon ideoita karanteeniaikana, mutta nyt hän lähti Portugaliin. Tällä hetkellä otan vain rauhallisesti, pidän itsestäni huolta, katselen leffoja ja kuuntelen Deicideä. Ei stressiä”, Petrov toteaa.

Laulaja lähettää terveisiä kaikille ja kehoittaa jokaista käymään säännöllisesti testeissä.

”Ei sitä koskaan tiedä. En toivoisi tätä paskaa kenellekään. Joten pitäkää huolta itsestänne ja käyttäkää tervettä järkeä.”

Petrov on laittanut myös pystyyn rahankeräyksen GoFundMe-sivustolle, jonka kautta tämä kerää rahoja syöpähoitokuluja kattaakseen. Tätä kirjoittaessa 500 000 kruunun tavoitesumma on jo hyvin lähellä – lahjoituksia on tullut nimittäin kymmenessä päivässä jo lähes 476 000 kruunua.

Lisää luettavaa