Euge Valovirta julkaisi soolosinglen, jolla on erikoinen syntytarina – kuuntele The Boogie Boy tästä

Kitaristi ei ole jäänyt pyörittelemään peukaloitaan keikkatauon aikana.

07.01.2022

Euge Valovirta (Cyhra, Red Wolf) on julkaissut uuden soolosinglen The Boogie Boy, joka sai alkunsa tavanomaisesta poikkeavalla tavalla.

”Olen julkaissut Youtube-kanavallani paljon videoita viimeisen kahden vuoden aikana, koska en ole voinut kiertää Cyhran kanssa sattuneista syistä”, Valovirta avaa.

”Suurin osa videoistani alkaa omalla introkappaleellaan, joka liittyy jotenkin kyseisellä videolla käsiteltävään aiheeseen kuten vahvistimeen, efektipedaaliin ja niin edelleen. The Boogie Boy alkoi sellaisena: nimi tulee biisissä käyttämistäni vahvistimista, Mesa/Boogie Mark V:stä sekä vanhasta Marshallin JCM800 2203:sta, The Bad Boysta. Se on myös viittaus yhteen suosikkikitaristiini John Sykesiin, joka oli tunnettu siitä, että hän käytti Boogien ja Marshallin vahvistimia yhdessä ja sekoitteli niitä keskenään saadakseen ison soundin.”

”Minulta usein kysytään, ovatko nämä introkappaleet missään erikseen kuunneltavissa. Kymmenen niistä päätyi toiselle sooloalbumilleni (Shooting From the Hip, 2020). Sen jälkeen olen tehnyt niin paljon lisää biisejä, että ajattelin alkaa julkaisemaan niitä silloin tällöin. Jonain päivänä ne sitten johtavat lopulta kolmannen soololevyni julkaisemiseen. Osa kappaleista tulee taas päätymään Cyhran seuraavalle levylle, jota alamme äänittää alkuvuodesta.”

YouTube video

Lisää luettavaa