Every Time I Die -basisti avautuu bändin hajoamisesta ja puolustautuu nokkamiehen syytöksiltä

Melkoinen soppa tästäkin syntyi.

24.01.2022

Amerikkalaisen metalcore-yhtye Every Time I Dien sisällä alkoi viime vuoden lopulla myllerrys, joka päättyi lopulta siihen, että laulaja Keith Buckleya lukuun ottamatta muu bändi ilmoitti yhtyeen lopettavan toimintansa. Muut jäsenet sanoivat hajoamisen johtuvan siitä, etteivät nämä saa kontaktia laulajaan. Keith Buckley vastasi yhtyeen tiedotteeseen pitkällä avautumisella, jossa tämä väitti muun bändin suunnitelleen hänen korvaamistaan eivätkä he suostuneet selvittelemään asioita.

Nyt Every Time I Die -basisti Stephen Micciche on vuorostaan vastannut Keith Buckleyn avautumiseen pitkän kaavan mukaan Twitterissä. Miccichen näkemykset luonnollisestikin poikkeavat suuresti laulajan omista ja esittävät puolestaan Keithin todella huonossa valossa: Miccichen mukaan se oli Keith, joka halusi korvata veljensä kitaristi Jordan Buckleyn. Veljekset yrittivät basistin mukaan korjata välejään terapiassa, jotka Keith kuitenkin lopetti ensimmäisen session jälkeen.

”4. joulukuuta soitin Keithille. Hän ei vastannut. Lähetin viestin. Siihen hän vastasi: ’Jos sinulla on sanottavaa, sano se tässä’. Hän myös totesi, ettei luota meihin kumpaankaan, viitaten minuun ja Andyyn (Williams, kitaristi). En tiedä, mitä olimme tehneet, joten otin Andyn mukaan keskusteluun”, Micciche kertoo.

”[Keithin] suurin huolenaihe oli se, miten Andyn tyttöystävä oli lakannut seuraamasta häntä somessa ja miten minä olin nauranut jollekin, mitä Jordan oli sanonut takahuoneeseen. Minulla ei ollut siitä mitään muistikuvaa. Keskustelumme aikana [Keith] uhkasi kolmesti lopettaa. Hän vaati minua ja Andya valitsemaan joko hänet tai Jordanin. Mitä? Ystävät eivät tee ystäville sellaisia vaatimuksia. Hän syytti minun ja Andyn sallineen Jordanin henkisen ja fyysisen hyväksikäytön häntä kohtaan 20 vuoden ajan. Luuletteko, että minä tai Andy hyväksyisimme jotain sellaista? Emme koskaan.”

Yhtye sopi kuitenkin hoitavansa vuoden loppuun buukatut TID the Season -konsertit, mutta vain, jos muut suostuivat Keithin moniin vaatimuksiin, joihin lukeutuivat muun muassa oma pukuhuone erillään muista sekä se, ettei takahuonetiloissa juoda alkoholia. Keikat hoidettiin, mutta laulaja ei vaihtanut yhtään sanaa muiden kanssa. Miccichen mukaan Keith ei suostunut enää jatkamaan bändissä Jordanin kanssa ja yritti lopulta kääntää kuvion omaksi edukseen asianajajien välityksellä. Tämä oli muulle bändille viimeinen niitti.

”Hän yritti saada asian näyttämään siltä, että hänet erotettiin, vaikka jopa hänen oma asianajajansa tietää, ettei asia mennyt niin. Jossain vaiheessa tulee piste, jolloin täytyy ottaa oma elämä takaisin. Hän heitteli todella irrationaalisia twiittejä, jotka pilasivat sen, mitä kaikki bändissä olivat rakentamassa. Luimme rivien välistä tarpeeksi ja tulimme lopputulokseen, ettei Keith voi tai halua jatkaa kanssamme”, Micciche jatkaa.

”Tiedän, että kaikki eivät halua mielikuvansa pilattavan, mutta bändi on bisnes. Meillä neljällä oli oikeus asettaa rajoja ja suojella omaisuuttamme. Siinä kaikki. Ja se, että tämä ajautui tähän pisteeseen on todella surullista. Minulla ei ole mitään menetettävää siinä, että julkaisen tämän, vaan haluan tukea niitä jäseniä, jotka saavat turhaan lokaa niskaansa. Bändi oli jo revitty hajalleen.”

”Lopulta toivon Keithille kaikkea hyvää ja toivon todella, että hän löytää sisäisen rauhan ja saa vihan pois sydämestään. Nauttikaa musiikista, jota olemme jo tehneet. Toivon mukaan minä ja muut jätkät, jotka haluavat jatkaa musiikin tekemistä kanssani, näemme teidät pian.”

Stephen Miccichen koko avautuminen on luettavissa Metal Insiderissa, jonka artikkelista löytyy myös Keith Buckleyn pitkä avautuminen.

Lisää luettavaa