Ex-Guns N’ Roses kitaristi kyllästyi soittamaan toisten kappaleita – ”Nyt kun Slash on palannut, minua ei enää tarvita”

Vuodesta 2009 vuoteen 2015 saakka Guns N’ Rosesissa kitaraa soittanut DJ Ashba lähti bändistä juuri ennen kuin Slash ja Duff palasivat Axlin kanssa yhteen. Nykyään Sixx: A.M. yhtyeessä soittava Ashba sanoo, ettei kadu hetkeäkään lähtöään.

– Ne kuusi vuotta ja reilut kolmesataa keikkaa olivat todella hauskoja. Mutta sydämeni halusi enemmän. En koskaan lähtenyt musiikkiuralle rahan vuoksi, joten jossain vaiheessa havahduin tilanteeseen. Toisten kappaleiden soittaminen on ihan hauskaa, varsinkin kun saat soittaa jotain, josta olet diggaillut lapsesta saakka, mutta… Muistan kun Sixx: Am.M. teki Modern Vintage -kiertueen, joka käsitti noin 19 keikkaa. Se ero, kun soitat jotain itse tekemääsi musiikkia, jonka nuotit tulevan suoraan sydämestäsi, ja yleisö reagoi siihen… Mikään rahamäärä ei voita sitä tunnetta, Ashba kertoo 96.3 The Zone -radion haastattelussa.

– Siinä vaiheessa päätin vain seurata sydäntäni ja palata sinne, missä todella halusin olla. Mutta olen iloinen ajastani Guns N’ Rosesissa ja se teki minusta myös paremman soittajan. Ei ollut mikään helppo juttu soittaa toisten juttuja ja kopioida heidän tyyliään. Yhdessä kappaleessa saatoin soittaa Bucketheadin sooloa, seuraavassa Robin Finckin ja sitä seuraavassa Slashin. Heillä kaikilla on todella erilainen tyyli. Lisäksi bändissä oli kolme kitaristia, mihin en ollut myöskään ollut tottunut. Mutta kaiken kaikkiaan se oli kokonaisuutena uskomaton haaste ja olen iloinen, että tartuin siihen.

Ashba sanoo, ettei ole vielä nähnyt Guns N’ Rosesta heidän Not In This Lifetime -paluukiertueellaan, mutta aikoo ehdottomasti joku päivä käydä katsomassa Axlia ja kumppaneita. Onhan Ashba omien sanojensa mukaan edelleen kova fani.

– Muistan Axlin soittaneen minulle ennen kuin Slashin ja Duffin paluusta kerrottiin julkisuudessa. Hän olisi halunnut minut mukaan, mutta mielestäni Slash on se juttu. Minä olin bändissä vain pitämässä musiikkia elossa. Nyt kun Slash on palannut, minua ei enää tarvita.

Guns N’ Rosesin Not In This Lifetime -kiertue saapuu Hämeenlinnaan 1. heinäkuuta.