Ex-Guns N’ Roses -kitaristi muisteli uransa suurinta Spinal Tap -hetkeä – rankkasade ja Stormtrooper-kypärä tekivät tepposet

Ron Thal sanoo saaneensa yli-innokkailta faneilta jopa tappouhkauksia mokattuaan Welcome to the Junglen soolon erikoisella tavalla.

05.12.2023

Guns N’ Rosesissa vuodesta 2006 vuoteen 2014 saakka soittanut kitaravelho Ron ”Bumblefoot” Thal muisteli hiljattain Rockin’ Metal Revivalin haastattelussa uransa suurinta ja erikoisinta Spinal Tap -hetkeä – siis hetkeä, kun asiat menevät lavalla eeppisellä ja koomisella tavalla pieleen.

”Isoin Spinal Tap -hetkeni oli ehdottomasti Rock in Riossa Brasiliassa vuonna 2011. Silloin satoi kaatamalla; vettä lakaistiin lavalta, sade osui miltei efektipedaaleihin ja pyrot eivät toimineet oikein. Se oli ihan hullua. Yritin soittaa nauhattomalla kitarallani, mutta se tuntui samalta, kuin olisin soittanut märkää ilmapalloa”, Thal muistelee.

”Eturivissä oli tyttö, jolla oli Star Warsista tutun Stormtrooperin kypärä. Pyysin kypärän häneltä ja ajattelin soittaa hetken se päässäni. Heti kun löin kypärän päähäni, tunsin, miten se tarrautui märkiin poskiini. Ajattelin heti, että voi paska. Samalla hetkellä kaikki huurustui. Tajusin, ettei kypärä lähde irti ilman suuria ponnisteluja – mikä ei ole kovin hyvä juttu, kun yrität samalla soittaa kitaraa. Enkä nähnyt mitään, koska kaikki oli huurussa.”

Welcome to the Junglen ikoninen soolo oli tulossa ja ajattelin, että ’Voi luoja, tästä ei tule mitään’. Muistaakseni onnistuin nostamaan kypärää hieman niin, että näin sen alta. Taisin nyökätä tai jotain ajatellessani, että no niin, nyt on hyvä – ja kypärä tipahti taas alas. Pääsin ehkä soolon puoliväliin, kun minun oli pakko lopettaa soittaminen ja kiskoa kypärä pois nähdäkseni, mitä olen tekemässä.”

”Olin soittamatta ehkä pari sekuntia ja seuraavana päivänä sain satoja – siis satoja – vihaisia sähköposteja raivostuneilta brasilialaisilta, miten olin tyyliin tuhonnut heidän elämänsä ja miten he uhkasivat tappaa minut ja sellaista. Ja yhä tänäkin päivänä silloin tällöin joku lähettää minulle kuvia minusta se kypärä päässä ja naureskelee.”

Lisää luettavaa