Ex-Lamb of God -rumpali tarkentaa eroonsa liittyneitä lausuntojaan – ”En enää tuntenut tarvetta jatkaa”

Chris Adlerin mukaan ero ei ole vaikuttanut hänen ja kitaristiveljensä Willie Adlerin väleihin.

Lamb of God tiedotti jo kesällä, että pitkään terveydellisistä ja muista syistä bändin keikoilta poissaollut rumpali Chris Adler (kuvassa keskellä) on virallisesti ulkona bändin kokoonpanosta ja hänen tuuraajana toiminut Art Cruzin sai vakituisen pestin kannujen takana. Adler itse kommentoi eroa ensimmäistä kertaa julkaisemalla viime viikolla sosiaalisen median kanavissaan tiedotteen, jossa tämä muun muassa totesi, ettei halunnut ”kangistua kaavoihin”.

”Tietäkää, ettei ’luovaan’ kaavaan sitominen ja/tai saman kappaleen soittaminen kymmenettätuhatta kertaa varsinaisesti ruokkinut rakkauttani soittamiseen. En ole koskaan osannut teeskennellä, mieluummin ajan vaikka nurmikkoa”, Adler kirjoitti tiedotteessaan.

Rumpali vieraili hiljattain Elliot in the Morning -radio-ohjelmassa haastateltavana ja tältä kysyttiin, tarkoittiko hän lausunnollaan sitä, ettei bändi ollut hänestä enää tarpeeksi luova vaan pelaa varman päälle toistaen hyväksi havaittua formulaa biiseissään ja levyissään.

”En minä välttämättä sitä niin tarkoittanut. Itse asiassa jokainen bändin jätkistä on hyvin luovaa tyyppiä ja olen varma, että [uudesta musiikista] tulee mahtavaa. He venyttävät genren rajoja enkä epäile yhtään, etteikö siitä synny jotain hienoa. Tarkoitin sitä, että minulla on ollut unelma 14-vuotiaasta saakka ja olen onnekkaasti päässyt matkaamaan maailman ympäri useasti, soittanut areenoilla ja pääesiintyjänä – olemme tavallaan tehneet kaiken, mitä vaan voi tehdä. En enää tuntenut tarvetta jatkaa ja olla erossa perheestäni”, Adler tarkentaa.

Chrisiltä myös tiedusteltiin, miten hänen lähtönsä on vaikuttanut hänen ja bändin kitaristina toimivan velipoika Willie Adlerin (kuvassa toisena vasemmalta) väleihin. Chris sanoo heidän olevan edelleen hyvissä väleissä, vaikka tilanne onkin hieman outo ja ehkä vaivaannuttava, mutta mitään epäkunnioitusta ei heidän välillään ole suuntaan tai toiseen. Sen sijaan muihin bändin jäseniin välit eivät ole ehkä ihan niin lämpimät.

”Vietimme 26 vuotta yhdessä busseissa, junissa, lentokoneissa. Ei oikein ole enää mitään sanottavaa jäljellä. Ystävyytemme saavutti lakipisteensä”, Adler tuumaa.