Ex-Megadeth-jäsenten Kings of Thrash -yhtyeen levy pyyhkii lattiaa kaikella, mitä Megadeth on viime aikoina tehnyt, uhoaa Jeff Young

Youngin mukaan yhtye myös soittaa Megadethin biisejä paremmin kuin Dave Mustaine ja kumppanit.

14.08.2023

Entisten Megadeth-jäsenten, basisti David Ellefsonin ja kitaristi Jeff Youngin perustama Kings of Thrash teki hiljattain kiertueen – jonka muutamilla keikoilla oli mukana myös niin ikään ex-Megadeth-kitaristi Chris Poland – jolla yhtye soitti läpi Megadethin Killing is My Business… And Business is Good! -debyytin sekä So Far, So Good… So What! -albumin. Rässikunkkujen seuraava etappi on omasta materiaalista koostuva levy, joka Youngin mukaan tulee vaatimattomasti pyyhkimään lattiaa kaikella, mitä Megadeth-kippari Dave Mustaine on viime aikoina saanut aikaan.

”Tämä koko kuvio on win-win -tilanne meille kaikille. Myös Davelle, sillä hän saa rahaa joka kerta, kun me esitämme Megadethin biisejä. Dave tietää sen, joten hän on hyvin tietoinen meistä”, Young toteaa tuoreessa Metal Edgen haastattelussa.

”Hän vihaa sitä, mitä Kings of Thrash tekee. Sillä ei ole kuitenkaan väliä, koska ennen pitkää tiputamme Megadethin biisejä setistämme pois ja kirjoitamme lisää uutta materiaalia. Mutta Davelle tulee vielä kuumat paikat, kun me saamme huomiota ja Kings of Thrashin levy tulee olemaan parempi kuin mikään, mitä Megadeth on viime aikoina tehnyt. Ja me myös soitamme Megadethin biisejä paremmin kuin [Mustaine] on soittanut vuosiin. Eikä tämä ole omakehua – lue vaikka arvioita.”

Young soitti Megadethissä vuosina 1987-1989 ja sanoo lähteneensä kävelemään, koska ei jaksanut katsella Mustainea, joka hänen sanojensa mukaan ”kärsi vainoharhaisista kuvitelmista ja kiskoi päihteitä 24/7”. Mustainen mukaan hän antoi Youngille potkut kitaristin lähenneltyä Mustainen silloista kihlattua, mutta tämä tarina ei Youngin mukaan pidä alkuunkaan paikkaansa.

”Tunnemme varmasti ihmisiä, jotka ovat sekä narsisteja että todella epävarmoja itsestään. Dave ei ole koskaan ollut tyyppi, joka haluaa jakaa kunniaa. Minun aikani bändissä oli oikeastaan vain suuren egotripin todistamista”, Young toteaa.

”Olen aina pitänyt Davea lapsena, joka ei suostu jakamaan leluja muiden hiekkalaatikolla leikkivien kanssa. Sellainen persoona ei koskaan pääse yli asioista. Siksi hän esimerkiksi puhuu jatkuvasti Metallicasta (josta Mustaine sai potkut vuonna 1983). Jo silloin [kun olin bändissä] olin ihan, että ’Hei, mikset anna sen jo olla?’ Daven täytyy aina löytää joku jota halventaa. Enkä minä ole ainoa. Miksi muuten bändissä on ollut niin paljon kokoonpanomuutoksia? Toki tällä hetkellä asiat voivat olla rauhallisesti, mutta älkää antako sen hämätä; hän on yhä se sama tyyppi joka on aina ollut.”

Lisää luettavaa