Ex-Metallica-basistin Newsted-yhtye aktivoituu taas – ”Juhlimme sitä, että olemme yhä elossa”

Bändille on toistaiseksi sovittu vain yksi keikka, mutta kaikki on avoinna jatkon suhteen, sanoo Jason Newsted.

19.04.2023

Entinen Metallica-basisti Jason Newsted perusti vuonna 2012 omaa nimeään kantaneen heavy metal -orkesterin, joka julkaisi vuonna 2013 Metal-ep:n sekä Heavy Metal Music -pitkäsoiton, joiden tiimoilta orkesteri myös keikkaili ahkerasti. Yllättäen bändi kuitenkin perui vuodelle 2014 sovitut keikat ja vajosi jonnekin maan alle Newstedin keskittyessä semi-akustiseen Chophouse Bandiin.

Nyt Newsted-yhtye on kuitenkin yllättäen ilmoittanut nousevansa taas lavalle Floridan Fort Lauderdalessa sijaitsevassa Revolution Livessä toukokuussa. Laulajana ja basistina toimivan Newstedin lisäksi mukana ovat vanhat jäsenet Jesus Mendez rummuissa sekä Jessie Farnsworth kitarassa. Kolmikkoa tukemaan on otettu uusi kitaristi Humberto Perez, joka korvaa Mike Mushokin, jolla pitää kiirettä Staindin kanssa.

”Vuosi sitten Chophouse Band soitti Floridassa Jupiterin Maltz-teatterissa, jossa Mendez ja Farnsworth vierailivat. Siinä sivussa he käväisivät päämajassamme ja jammailimme. Siinä se siemen paluulle kylvettiin”, Newsted avasi Eddie Trunkille tämän Trunk Nation -radio-ohjelmassa.

”Meni muutama viikko ja kokoonnuimme taas yhteen. Se oli silmiä avaava hetki – kaikki hymyilivät ja olivat onnellisia. Tässä on kyse elossa olemisen tunteesta, bändin perustamisen kymmenvuotisjuhlasta ja siitä, että olemme taas veljiä. Tällä keikalla  juhlimme sitä, että olemme yhä elossa.”

Newsted myöntää nyt haukanneensa turhan suuren palan Newsted-yhtyettä perustaessaan ja siksi se laitettiin aikoinaan telakalle äkisti. Se vaati häneltä hieman liikaa niin taloudellisesti kuin henkisesti.

”Jälkiviisaana minun olisi pitänyt pyytää apua enemmän. Yritin kovasti suojella perintöäni – jos nyt sellaista termiä haluaa käyttää – ja käyttää hyväksi sitä mahdollisuutta, joka minulle on annettu. Suunnittelin kaikki liikkeeni huolella. En halunnut kuitenkaan ratsastaa maineella, vaan tehdä omaa juttuani, oli kyse sitten Chophouse Recordsista tai omasta kamastani. Minulla oli monta hattua ylläni”, Newsted avaa.

”Kun liityin Echobrainiin, se oli jo olemassa. Sama Voivodin kanssa, luonnollisesti. Newsted oli uusi juttu ja ensimmäinen kerta sitten Flotsam and Jetsamin, kun olen ollut perustajana jossain. En pyytänyt sitä apua, jota olisin voinut ja siitä kaikki varmaankin johtui. Olisi ollut päälleni ja yleisesti terveydelleni parempi, jos hattuja olisi ollut hiemna vähemmän ja olisin pystynyt keskittymään enemmän omaan show’huni.”

Newstedin mukaan bändi ei vielä toistaiseksi ole sopinut muuta kuin soittavansa tämän yhden keikan, mutta suhtautuu tulevaisuuteen avoimesti.

”Olen pohtinut Heavy Metal Musicin mahdollista uudelleenpanosta juhlavuoden kunniaksi. Jos siis siemenet kantavat hedelmää, keikkamme saa hyvän vastaanoton ja saan koneet taas kunnolla käyntiin, mitä tahansa voi tapahtua. En halua sanoa millekään ’ei koskaan’. Olen todella nauttinut tästä.”

Lisää luettavaa