Ex-Queensrÿche-laulaja Geoff Tate kertoo käyneensä sydänleikkauksessa – ”Tunsin oloni hyvin väsyneeksi”

Laulaja sanoo toipuneensa leikkauksesta hyvin, mutta vielä on matkaa täyteen iskuun.

07.12.2022

Progemetallipioneeri Queensrÿchen perustajajäseniin kuulunut, yhtyeen laulajana vuosina 1981–2012 toiminut Geoff Tate julkaisi heinäkuun alussa Facebook-sivuillaan kuvan, jossa tämä seisoo lääkärin vieressä. Kuvatekstissä Tate kiitteli lääkäriään, joka antoi laulajalle ”terveen sydämen”. Nyt tuoreessa Beneath a Desert Skyn haastatelussa Tate kertoo tarkemmin, millaisesta operaatiosta oli kyse.

”Tämä taitaakin olla ensimmäinen kerta, kun kerron kenellekään lehdistön edustajalle, miksi menin sairaalaan. Minulle tehtiin aorttaläpän vaihto. Lyhyesti kerrottuna eräänä päivänä tunsin oloni hyvin väsyneeksi kiertueella ollessani. Jopa portaiden kiipeäminen tuntui kovalta haasteelta. Ajattelin, että parasta käydä tarkistuksessa ja useiden testien jälkeen lääkärini oli sitä mieltä, että tämä kyseinen leikkaus on tehtävä”, Tate kertoo.

”Meni ehkä kuukausi [leikkauksen jälkeen] ennen kuin aloin tuntea oloni paremmaksi. Pystyin hädin tuskin kävelemään sen jälkeen enkä pystynyt laulamaan. Ennen leikkausta en ole koskaan aiemmin ollut sairaalassa.”

”En voi sanoa vielä olevani niin sanotusti sataprosenttisesti kunnossa, mutta oloni on jo paljon, paljon parempi kuin kesällä. Otan päivän kerrallaan ja olen kiitollinen, että pääsin taas tien päälle.”

Geoff Taten on tarkoitus saapua maaliskuun alussa Suomeen neljälle keikalle. Näillä keikoilla laulaja esittää Queenrÿchen vuonna 1986 ilmestyneen Rage for Order -albumin sekä vuoden 1990 Empire-levyn kokonaisuudessaan. Tate esiintyy tällä vierailullaan Helsingin Ääniwallissa 7.3.2023, seuraavana päivänä Tampereen YO-talolla, sitä seuraavana Turun Utopiassa sekä vielä Oulun Teatriassa maaliskuun 11. päivä.

Lisää luettavaa