Exhorderin perustajajäseneltä kovaa kritiikkiä ex-bändinsä suuntaan – ”He eivät vittu vieläkään soita biisejä oikein”

Vinnie LaBellan mielestä olisi parempi, jos bändi olisi jatkanut jollain toisella nimellä hänen lähtönsä jälkeen.

04.03.2024

Thrash/groove metal -yhtye Exhorderin vuonna 1985 yhdessä laulaja Kyle Thomasin, basisti Andy Villafaran, kitaristi David Mainin sekä rumpali Chris Nailin kanssa perustanut kitaristi Vinnie LaBella erosi bändistä vuonna 2020. Tuoreessa Into the Pitin haastattelussa LaBella perustelee lähtöään muun muassa sillä, että kyllästyi bändin muiden soittajien epäammattimaisuuteen.

”Sanon tämän, koska jonkun täytyy: he eivät soita suurinta osaa vanhasta materiaalista oikein. He eivät soittaneet silloinkaan kun olin vielä bändissä. (Nykyinen basisti Jason) VieBrooks ja (vuosina 2017-2022 kitaraa soittanut Marzi) Montazeri tekivät asiat omalla tavallaan eivätkä minun tavallani”, LaBella sanoo.

”Jos nyt menet ja katsot Youtubesta videoita festarikeikoistamme ja oikein keskityt kuuntelemaan, mitä on meneillään, huomaat, miten paskaa se oli. Eivätkä he soita biisejä oikein vieläkään, koska kukaan ei ole näyttämässä heille, miten ne kuuluu soittaa. Toki helpompi kama sujuu, mutta voin kertoa, ettei bändi soita vaikka The Tragic Periodia oikein. Sille on syynsä, miksi emme soittaneet keikoillamme paljoakaan The Law -albumin biisejä. Soitimme vain helppoja juttuja, koska he eivät vittu kyenneet muuhun. Kaikki haastavampi kama oli heille mahdotonta.”

”Hämmästyin sitä itsekin. Nämä ovat olevinaan ammattimuusikoita, jotka on palkattu tähän tehtävään. Sitten huomaatkin, etteivät he vittu suoriudu hommastaan. Ja kolme vuotta myöhemmin he ovat edelleen tuolla tekemässä mitä tekevät. He eivät vittu vieläkään soita biisejä oikein. Ihan vitun sama, kenet siihen hommaan otat. Ota vaikka Pat O’Brien (ex-Cannibal Corpse -kitaristi, joka liittyi bändiin alkuvuodesta) tai vaikka Jeesus. Ihan sama minulle.”

LaBellen erottua Exhorder jatkoi nelimiehisenä ja laulaja Kyle Thomas otti hoitaakseen myös rytmikitaran. Yhtye, jonka muodostavat nyt siis Thomas, O’Brien, VieBrooks ja rumpali Sasha Horn, julkaisee tulevana perjantaina (8.3.) uuden Defectum Omnium -pitkäsoiton. LaBellen mukaan bändi on vaihtanut tyyliään rankasti hänen lähtönsä jälkeen, koska hän oli ennen bändin pääasiallinen biisintekijä.

”On ihan fiksua muuttaa suuntaa, mutta ei ole fiksua tehdä niin ja pitää sama vanha nimi. Se, mitä he tekevät nyt, ei ole kamalaa, mutta ei se ole vittu Exhorderia”, LaBelle toteaa.

”Ainoa kritiikkini uudesta kamasta on se, että… Sanotaan näin, että jos haluat tietää, miltä Agnostic Front kuulostaa blast beat -kompilla ja Phil Anselmon laulamana, tässä se on. Siinä on uusi Exhorder teille. En kuule yhtään niitä elementtejä, mitä oli mukana kun olimme nuorempia. Syy on se, että Kyle ei koskaan ollut mukana tekemässä biisejä. Minä tein biisit ja Andy, entinen basistimme, tai Jay (Ceravolo) tai David Main, entiset kitaristit, saattoivat heittää minulle riffejä ja me kokosimme niistä yhdessä biisejä. Kyle vain istui nurkassa kunnes tuli aika laulaa.”

”Et voi vain käydä muutamilla soittotunneilla ja päättää, että nyt menen ja soitan ja sävellän kuin Vinnie LaBella. Se ei onnistu yhtään sen enempää kuin jos minä yrittäisin nyt käydä vuoden laulutunneilla ja laulaa kuin Kyle vitun Thomas. Mutta sellaista se on.”

Lisää luettavaa