Poliisin vastustamisesta rangaistuksen saaneesta ex-Cannibal Corpse -kitaristista Exhorderin täysiaikainen jäsen – työstää myös sooloalbumia

Vuonna 2018 sekavassa tilassa pidätetty Pat O'Brien on päässyt taas tolpilleen.

24.01.2024

Death metal -legenda Cannibal Corpseen vuonna 1997 liittynyt kitaristi Pat O’Brien pidätettiin vuonna 2018 tämän tunkeuduttua sekavassa tilassa ja puukolla aseistettuna vieraan ihmisen kotiin. Poliisi joutui käyttämään etälamautinta puukkoa heilutellutta kitaristia pidättäessä, minkä johdosta tämä sai syytteet poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta. Keväällä 2021 O’Brien tuomittiin välikohtauksesta viideksi vuodeksi ehdonalaiseen vankeuteen sekä suorittamaan 150 tuntia yhdyskuntapalvelua ja maksamaan sakkoja lähes 24 000 dollarin edestä. Samaan aikaan Cannibal Corpse vahvisti korvanneensa O’Brienin Erik Rutanilla.

Keväällä 2022 O’Brien nähtiin lavalla yhdessä thrash/groove metal -yhtye Exhorderin kanssa vain muutamia kuukausia sen jälkeen, kun Exhorderin ja kitaristi Marzi Montazerin tiet erkanivat. Nyt yhtye on vahvistanut sosiaalisessa mediassa O’Brienin olevan tätä nykyä bändin täysiaikainen jäsen.

”Meiltä on kyselty paljon, onko Pat mukana pysyvästi ja nähdäänkö hänet kanssamme, kun kierrämme Latinalaisessa Amerikassa. Hyvä uutinen on se, että Pat on tosiaan miehistössä. Hän haluaa olla bändissä mukana ja haluamme hänen olevan messissä niin kauan kuin hän haluaa. Mutta valitettavasti hänellä on matkustusrajoitteita, joten hän pystyy tällä hetkellä keikkailemaan vain Yhdysvalloissa”, yhtye vahvistaa.

Yhtye jakoi julkaisussaan myös O’Brienin kommentin, jossa tämä paljasti hänellä olevan muitakin suunnitelmia tulevaisuudelle.

”Olen Exhorderissa ja tulen jatkossa olemaan mukana myös luovassa mielessä. Lähden myös mukaan kiertueelle heti kun se sallitaan. Aion myös työstää sooloprojektia, mutta mitään ei ole vielä hakattu kiveen sen suhteen”, kitaristi toteaa.

Exhorder julkaisee uuden Defectum Omnium -pitkäsoiton maaliskuun 8. päivä. Tällä levyllä O’Brien ei vielä ole mukana, vaan levyllä soittavat ainoa alkuperäisjäsen Kyle Thomas (laulu ja kitara) sekä vuodesta 2017 mukana olleet Jason Viebrooks (basso) ja Sasha Horn (rummut). O’Brienin tuuraajana keikoilla nähdään Waldemar Sorychta.

Lisää luettavaa