Feminiinisen jumaluuden pauloissa – haastattelussa Forgotten Horror

Kuopiolaisen Forgotten Horrorin black metal ei noudata teemallisesti genrelle tyypillisintä linjaa. Vaan eipä noudata yhtyeen ”ruotsalaistyylinen” musiikkikaan, joka nousee nyt kaikessa tarttuvuudessaan ja terävyydessään uudelle tasolle.

06.06.2015

Aeon of the Shadow Goddess -levynne on selkeä hyppy eteenpäin sitten The Serpent Creation -debyytin (2011). Kuinka merkittävänä näet siirtymän näiden kahden levyn välillä?

– Levyjen välinen ero on osittain normaalia evoluutiota ja oman musiikillisen identiteetin löytymistä. Syvemmin ajateltuna tämä siirtymä on tulosta omasta kasvustani ihmisenä ja uskalluksesta rikkoa sisäisiä rajoja. Olemme luoneet nahkamme ja synnyttäneet itsemme uudelleen, laulaja-kitaristi Tuomas Karhunen aloittaa.

Musiikkianne kutsutaan ”lilithian black metaliksi”. Voisitko kertoa pähkinänkuoressa, mitä tämä tarkoittaa, ja kuinka se eroaa ”normaalista” black metalista?

– Kitaristimme Kennet [Granholm] alkoi käyttää termiä jokin aika sitten. Koska bändin teemat ovat painottuneet vahvasti olemassaolon feminiiniseen ja pimeään prinsiippiin ja Lilith symboloi sekä tietynlaista porsaanreikää tässä todellisuudessa, johon sukellettiin debyyttilevyllä, sekä tällä levyllä käsiteltävää ensimmäisten astraalitasojen hallitsijaa, lilithian -termi kuulostaa oikein osuvalta.

– Genrenimityksillä ei ole minulle mitään väliä, mutta jos koko bändi voi seistä kyseisen termin takana, miksipä ei. Ja heittäähän se tietynlaisen tunnelman koko hommalle.

Forgotten Horrorin ura ei ole edennyt julkaisujen suhteen kovinkaan vauhdikkaasti. Koetko asioiden jatkuvan samaan malliin tulevaisuudessakin?

– En missään nimessä! Viivästys tuli parin vuoden sekasorrosta omassa elämässäni. Vaikka tämä ylimääräinen aika paransi materiaalia paljonkin, jatkossa haluan pitää bändin aktiivisena sekä levytys- että keikkarintamalla. Saimme juuri keikkamyyjän ja alamme työstää uutta materiaalia jo kesällä, eli Aeon of the Shadow Goddess on vasta lähtölaukaus ja ensiaskel uudelle pimeälle aikakaudelle.

Haastattelu julkaistu Infernossa 5/2015.

Lisää luettavaa