Festivaali syytti levy-yhtiötä Rotting Christin keikan peruuntumisesta – yhtiön omistaja reagoi väitteisiin: ”Kuulostaa henkilökohtaiselta kaunalta…”

Michael Berberianin mukaan viisumihakemukset viivästyivät muun muassa bändin kokoonpanomuutosten vuoksi.

13.08.2019

Kerroimme eilen Rotting Christin peruuntuneesta Psycho Las Vegas -keikasta sekä festivaalijärjestäjien julkaisemasta tiedotteesta, jonka mukaan syy peruuntumiseen oli se, ettei bändin levy-yhtiö lähettänyt viisumihakemuksia tarpeeksi ajoissa. Bändi julkaisi myös oman tiedotteen peruuntumisesta ja tässä tiedonannossa kerrottiin syyksi odottamattomat viivästykset hakemusten käsittelyssä.

Rotting Christin levy-yhtiön Season of Mistin omistaja Michael Berberian reagoi sosiaalisessa mediassa Psycho Las Vegasin väitteisiin lafkan vitkuttelusta. Berberian hämmästelee festivaalin syyttelyä ja toteaa bändin olleen aidosti pahoillaan ja harmissaan keikan peruuntumisen johdosta.

”Rotting Christ ei ole perunut juuri ollenkaan keikkoja vuosikymmeneen. He ovat tiehirviöitä ja elävät kiertämisestä. He ovat kiertueilla ja festivaaleilla 150 päivää vuodesta. Pelkästään tänä viikonloppuna he soittivat neljällä festivaaleilla neljässä maassa ajaen jopa 15 tuntia keikkojen välillä. Näin heidät eilen Tsekeissä ja he ajavat Belgiaan esiintymään seuraavana päivänä. Se on ihan hullua. Aiotteko tosiaan syytellä yhtä ahkerimmista bändeistä, joka ei lähes koskaan perunut keikkaansa ja yritätte mustamaalata heidän imagonsa?” Berberian ihmettelee.

”Kävikö mielessänne, että Rotting Christin kokoonpano on muuttunut ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen ja joka kerta, kun bändin jäsen vaihtuu, viisumiprosessi täytyy aloittaa alusta? Rotting on kokeillut eri soittajia helmikuusta lähtien. Kyllä te tiedätte, miten ’nopeasti’ Yhdysvaltojen hallintoelimet toimivat. Tiedättekö, miten monta bändiä meiltä kiertää Amerikassa vuosittain? Juuri niin, todella monta. Oletteko koskaan nähneet Season of Mistin yhtyeen peruvan viisumiongelmien vuoksi? Ette juurikaan. Kai me olemme vain olleet onnekkaita.”

Berberian sanoo, ettei ollut itse osallisena kyseisessä viisumihakemusprosessissa ja sanoo lafkan Amerikan-haarakonttorin antaneen selitykseksi yllättävät käänteet ja viivästykset lupien käsittelyssä.

”Mitä tulee Psycho-festivaalin lausuntoon ja väitteisiin levy-yhtiön vitkastelusta… Enpä tiedä. Olen kerran käynyt kyseisillä festivaaleilla ja minulla oli hauskaa. En rehellisesti sanottuna tiedä, mikä heidän ongelmansa on. Kuulostaa henkilökohtaiselta kaunalta…” Berberian toteaa.

”Me tiedämme, miten vaikeaa on saada viisumia ja miten kauan siinä kestää. Vitkastelua? Kyvyttömyyttä? Ihan oikeasti. Emme ole superihmisiä, teemme virheitä. Mutta katsokaapa bändin historiaa ja miten moni bändeistämme on joutunut perumaan viisumien vuoksi. Lähes nolla. Me, Season of Mist ja Rotting Christ, emme voineet tehdä mitään tämän asian hyväksi.”

Lisää luettavaa