Folksuuruus David Crosby sai fanien ja rockmuusikoiden vihat niskaan tylyn Eddie Van Halen -kommentin vuoksi – ”Vitun töykeää!”

Crosby pahoitteli ja selvensi lyhyttä kommenttiaan myöhemmin Twitterissä.

13.10.2020

Van Halen -yhtyeen perustaja ja kitaravirtuoosi Eddie Van Halen (kuvassa) menehtyi viime viikolla. Suru-uutisen johdosta lukuisat fanit ja muusikot ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa surunvalittelujaan ja ylistäneet suuren vaikutuksen tuleviin soittajasukupolviin tehnyttä kitarasankaria.

Aivan kaikkiin ei Van Halenin kitarataituruus kuitenkaan tehnyt vaikutusta – kun suorapuheisena Twitterin käyttäjänä tunnetulta, soolouraltaan sekä Byrds- ja Crosby, Stills & Nash -yhtyeistä tutulta folksuuruus David Crosbylta kysyttiin tämän mielipidettä Eddie Van Halenista, tämä vastasi lyhyesti ja varsin huonoa tilannetajua osoittaen: ”Meh…”

Tämän lausuttuaan Crosby sai niskaansa vihaisen palauteryöpyn, jossa todettiin miehen tylyn kommentin olevan todella epäkunnioittava juuri kuollutta kitaristia kohtaan. Eikä vihaista palautetta tullut pelkästään Crosbyn ja Eddie Van Halenin seuraajilta vaan myös muusikkokollegoilta. Crosbyn tylyä heittoa kommentoivat muun muassa Testamentin Alex Skolnick, Dee Snider ja L.A. Gunsista tuttu Tracii Guns, joka suuttui folkmuusikolle verisesti.

”Arvostan David Crosbya liikaa, jotta antaisin tämän mennä ihoni alle, mutta paljon parempi vastaus olisi ollut: ’Tiedän, että hän merkitsi monille todella paljon, mutta hänen soundinsa ja tyylinsä eivät olleet minun juttuni'”, Skolnick kirjoitti Twitterissä ja lisäsi, että esimerkiksi Patti Smith julkaisi Eddie Van Halenille kauniin muistokirjoituksen, vaikkei tämä ollutkaan suuri Van Halen -fani.

”Vitun väärä vastaus ja vitun töykeää! On parempiakin tapoja sanoa ettei välitä jonkun musiikista. Tuo oli todella epäkunnioittavaa. Suoraan sanoen: haistakaa sinä ja ylimielinen kommenttisi paska! Vitut tästä tyypistä. Vitut tästä kommentista ja ennen kaikkea vitut tästä jätkästä. Ihan sama, mitä muut sanovat – tuo oli todella paskamaista, David”, Tracii Guns vuorostaan raivosi.

”Olen samaa mieltä. Kun nyt tuli puheeksi, niin olen aina vihannut David Crosbya ja hänen viiksiään”, Dee Snider saapui pian komppaanaan Tracii Gunsia.

Crosby pahoitteli myöhemmin alkuperäistä kommenttiaan ja julkaisi myös hieman pidemmän vastauksen:

”Anteeksi. Tarkoitin vain, että hän ei liikuttanut minua juurikaan”, Crosby kommentoi.

[Jimi] Hendrix muutti kitaramaailman. Kukaan muu ei siihen ole oikeastaan kyennyt. Ymmärrän kyllä, että monet rakastivat Van Halenia. Tapasin hänet kerran ja hän oli oikein mukava ja lahjakas kaveri. ’Meh’ tarkoitti, ettei hän vain merkinnyt minulle paljon. Se ei tarkoita, että hän ei ollut hyvä, koska hän oli.”

Lisää luettavaa