Lukuisat muusikot muistavat Eddie Van Halenia sosiaalisessa mediassa – ”Hänen vaikutustaan musiikkiin ja kitaransoittoon ei voi mitata”

Kitarajumala menehtyi syöpään 6.10.

07.10.2020

Eilen illalla maailmalta kantautui suru-uutinen, että Van Halen -yhtyeen perustaja, legendaarinen kitaristi Eddie Van Halen hävisi taistelun syöpää vastaan ja nukkui pois 65-vuotiaana. Uutisesta kertoi Eddien poika Wolfgang Van Halen Twitterin välityksellä.

Kun tieto Eddie Van Halenin kuolemasta levisi, lukuisat muusikot esittivät surunvalittelunsa kitaristille sosiaalisen median välityksellä. Muun muassa Metallica, Black Sabbathin jäsenet, Slash, Mötley Crüe, AC/DC:n Angus Young, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde, Robb Flynn ja Billy Corgan muistivat edesmennyttä kitaristia Facebookissa. Suomalaismuusikoista kitaralegendaa ovat muistaneet muun muassa Insomniumin Markus Vanhala sekä Von Hertzen Brothersin Mikko Von Hertzen.

”Eddie Van Halen oli yksi mukavimmista ihmisistä, jonka kanssa olen koskaan työskennellyt ja jaoimme yhdessä monet naurut. Hänen vaikutustaan musiikkiin ja kitaransoittoon ei voi mitata. Hän oli todellinen legenda”, kirjoittaa Ozzy Osbourne.

Myös Van Halen -nokkamies David Lee Roth julkaisi lyhyen ja kauniin kirjoituksen omalla Facebook-tilillään:

”Mikä pitkä ja hieno matka se olikaan”, laulaja kirjoittaa mustavalkoisen kuvan saatteeksi.

https://www.instagram.com/p/CGA6GynHXcp/?igshid=18v2a1i8d1tqx

Lisää luettavaa