Gaahl ennakkoluuloista ja mielikuvista black metal -skeneä kohtaan: ”En tunne ketään, joka olisi homoja vastaan”

Ex-Gorgoroth-nokkamies ei ole kohdannut vihamielisyyttä homoutensa vuoksi.

Entinen Gorgoroth-nokkamies, nykyisin omaa Gaahls Wyrd -yhtyettään pyörittävä Gaahl keskusteli tuoreessa Metal Injectionin haastattelussa uudesta bändistään, urastaan sekä homoseksuaalisuudestaan. Gaahl, oikealta nimeltään Kristian Eivind Espedal, kertoi suuntautumisestaan julkisuudessa vuonna 2008 ja vakuuttaa, että vastoin monien mielikuvia ja yleistä luuloa, hän ei ole kohdannut vihamielisyyttä homoutensa vuoksi.

”Metalliyhteisölle, erityisesti black metalissa, sillä ei ole merkitystä. Ihmiset haluavat luoda vastakkainasetteluja ja maailmalla on omat käsityksensä, mutta metalliyhteisö on yksi avoimimmista. En ole koskaan nähnyt mitään häiriöitä”, Gaahl toteaa.

Gaahl sanoo monien perustavan mielikuvansa homovastaisuudesta Norjan black metal -skenen alkuaikoihin ja varsinkin Emperor-rumpali Faustin tapaukseen, jossa tämä tappoi homomiehen puukottamalla ja sai murhasta 14 vuoden tuomion, josta tämä istui lopulta yhdeksän.

”Kun mediassa ensimmäistä kertaa kerrottiin minun olevan homo, ensimmäinen ihminen, joka lähetti minulle viestin, oli Faust ja hän antoi minulle tukensa. Ihmiset saavat siis kuvitella mitä ikinä haluavat, mutta en tunne black metal -skenestä ketään, joka olisi homoja vastaan. Se on todella liberaali skene. Joten jos joku väittää muuta, se ei onnistu, koska se niin ei ole koskaan ollut.”

Gaahl sanoo tavanneensa monia, jotka ovat tulleet ulos kaapista hänen esimerkkinsä rohkaisemana. Vaikka Gaahlista on hienoa, että ihmiset hyväksyvät itsensä ja ovat sellaisia kuin oikeasti ovat, hänen mielestään on harmi, että jonkun täytyy ensin toimia esimerkkinä.

”Sehän on niin äärimmäisen rajoittavaa, koska miksi sillä pitäisi olla jotain väliä. On turhauttavaa, että ihmiset oikeasti tarvitsevat jonkun sanomaan heille, että se on okei. Kunpa se olisi helpompaa, mutta ymmärrän kyllä, että se voi olla vaikeaa. On sääli, että he tarvitsevat minunlaisiani työntämään heitä eteenpäin”, Gaahl pohtii.

Voit katsoa Metal Injectionin koko haastattelun tuosta alapuolelta. Gaahls Wyrdin 24. toukokuuta ilmestyneen debyyttialbumin voit puolestaan kuunnella täältä.