Gaahls Wyrd kertoo saaneensa valmiiksi minialbumin – aavemainen näytekappale määrittää viisibiisisen suunnan

Gaahls Wyrdin lyhytsoitto on tiukasti kiinni edeltäjässään.

23.09.2021

Lähinnä Gorgorothista ja Trelldomista tutun Kristian ”Gaahl” Espedalin pyörittämä Gaahls Wyrd ilmoittaa saaneensa aikaiseksi jatkoa vuonna 2019 ilmestyneelle GastiR – Ghosts Invited -ensilevytykselle.

5. marraskuuta ilmestyvä The Humming Mountain -minialbumi on selkeän teeman sisältävä kokonaisuus. Se käsittelee pääpiirteittäin kaikkeuden alkua sekä ihmisen tietoisuuden syntyä.

”Pidän enemmän minialbumista kuin ep:stä”, Gaahl sanoo.

”Pidän tästä formaatista. Muinoin bändit kuten Hellhammer ja Celtic Frost tekivät näitä, ja yleisö saa enemmän irti tästä formaatista. The Humming Mountainin konsepti ei kantanut kokopitkän verran, ja tämä tarina oli jotain, mikä minun oli saatava ulos päästäni.”

Kolmen minialbumin kappaleen oli alkujaan määrä ilmestyä jo debyytillä, mutta suunnitelmat muuttuivat:

”Nimikkokappale määrittelee, kuinka minialbumi tulee etenemään. The Humming Mountainilla on yhteytensä GastiR-levyyn, mutta se on muokattu uusiksi. The Dwell ja Awakening Remains – Before Leaving ovat samaa alkuperää.”

”Muutimme lähestymistämme näihin kappaleisiin lisäämällä hieman koskettimia ja poistamalla bassogroovea – etenkin Awakening Remains – Before Leavingillä. Saimme biisien lopullisiin versioihin erilaisen flow’n ja tempon.”

Lisää luettavaa