Gene Simmons: ”Minua ei haittaa, jos joku idiootti saa koronan ja kuolee – olen huolissani sivullisista, jotka tämä vie mukanaan”

KISS-basisti ei ymmärrä niitä, joista maskit ja rokotukset rikkovat heidän vapauttaan.

10.08.2021

KISS-yhtyeen on tarkoitus jatkaa kesken jäänyttä End of the Road -kiertuettaan 18. elokuuta. Basisti Gene Simmons kertoo tuoreessa Ultimate Classic Rockin haastattelussa bändin käyttävän erittäin tiukkoja turvatoimia varmistaakseen, ettei korona leviä bändin tai kiertuehenkilökunnan sisällä. Yhtye jättää jopa fanien meet & greet -tapaamiset pois, vaikka fanit ovat valmiita maksamaan tuntuviakin summia päästäkseen tapaamaan idoleitaan ja ottamaan yhteiskuvia.

”Roudareilla eikä kellään muullakaan ole mitään asiaa lavan taakse, elleivät he ole rokotettuja ja pidä maskeja yllään koko ajan”, Simmons kertoo.

”Jos minä saisin päättää, rokotukset olisivat pakollisia kaikille. Toivon, että jokainen käyttää maskeja. Voimme toki kontrolloida asioita vain tiettyyn pisteeseen saakka ja eri osavaltioilla ja mailla on eri säännöt.”

Simmons sanoo myös hyvin suoraan, mitä hän ajattelee koronadenialisteista ja niistä, joiden mielestä maskit ja rokotukset loukkaavat heidän vapauttaan ja itsemääräämisoikeuttaan. Basisti myöntää, ettei hänellä juuri riitä sympatiaa niille, jotka rokotteista kieltäytyvät.

”’Minulla on oikeuteni, älä sano, mitä minun tulee tehdä’, he sanovat. Mikä on jännää, koska ei heillä ole oikeutta ajaa maantiellä ilman turvavyötä. Punaisissa valoissa täytyy pysähtyä etkä voi kävellä kaduilla alasti. Eivät nämä ole mitään elämää uhkaavia juttuja: nyt on kyse pandemiasta ja siitä, että sitä vastaan taistellaan”, Simmons sanoo.

”Tämä on hyvin tylysti sanottu, mutta minua ei haittaa, jos joku idiootti saa koronan ja kuolee – olen huolissani sivullisista, jotka tämä vie mukanaan. He eivät tehneet sitä päätöstä itse. Enkä puhu nyt välttämättä kuolemasta, sillä jo sairaalaan joutuminen on pelottavaa. On monia tapauksia, joissa entiset denialistit ovat sairaalassa anomassa rokotusta. Mutta silloin on jo liian myöhäistä.”

KISSin on tarkoitus konsertoida Helsingin Hartwall-areenalla 20. kesäkuuta 2022.

Lisää luettavaa