Ghost-yhtyeen haastama vodkavalmistaja ampuu täyslaidallisen Tobias Forgen niskaan – ”Emme suostu kiusattavaksi tai tee kompromisseja”

Yhtyeen mukaan Ghost Vodka rikkoo bändin tavaramerkkiä.

19.05.2020

Brittiläinen vodkatislaamo toi viime viikolla julki, että Ghost-yhtye, tarkemmin sanottuna bändin kippari Tobias Forge on nostanut oikeusjutun yritystä vastaan näiden Ghost Vodka -juoman vuoksi. Forgen edustajat vahvistivat, että tislaamoa syytetään tavaramerkkirikkomuksesta.

Koska Ghost Vodkan alkuperäinen some-julkaisu aiheesta sai osakseen runsaasti epäileviä kommentteja (koska tislaamo ei esittänyt väitteilleen selviä todisteita), on yritys nyt julkaissut uuden pitkän tiedonannon, jossa se kommentoi jo useita kuukausia vireillä ollutta keissiä. Samalla Ghost Vodka kaataa jälleen kunnolla lokaa Forgen niskaan.

”Olemme pieni vodkabrändi, joka lanseerattiin 2015. Olemme muutamassa vuodessa päässeet siihen pisteeseen, että juomaa jaetaan 36 maahan. Tähän ollaan päästy ankaralla työllä ja vahvalla uskolla omaan tuotteeseemme ilman mittavaa budjettia tai tukea alalta. Meidän tarkoituksemme ei ole käyttää tavanomaisia markkinointikeinoja vaan haluamme tehdä asiat omalla tavallamme”, vodkavalmistajan edustajat kommentoivat.

”Me emme seuraa tai matki ketään emmekä yritä harhauttaa ketään. Meidän tuotettamme ei voi sekoittaa yhteenkään toiseen eikä varsinkaan Ghost-yhtyeen laaja fanikunta voi mitenkään luulla, että tuotteemme liittyisi millään tavalla bändiin. Logomme ovat täysin erilaiset ja meidän vodkamme ja heidän gininsä ovat kaikin tavoin täysin erilaiset. Emme oikeasti usko, että tässä on pienintäkään mahdollisuutta siihen, että kuluttajaa hämättäisiin.”

”Kun vodkamme lanseerattiin, emme tienneet mitään koko Ghost-yhtyeestä. Heidän manageriportaansa lähestyi meitä ja halusi tehdä yhteistyötä kanssamme jo vuonna 2016, mutta me päätimme olla tarttumatta tarjoukseen. Neljä vuotta myöhemmin meidät on määrätty oikeuden kuulusteltavaksi. Miksei näin tapahtunut jo 2016, jos asiaan olisi liittynyt jotain oikeita huolia? Miksi meidän on annettu kasvaa yrityksenä neljä vuotta? Ei ole mikään salaisuus, ettei musiikin suoratoistolla tienaa tänä päivänä yhtä hyvin kuin ennen fyysisten levyjen myynnillä ja suurin osa tuloista tulee keikoista, sponsoridiileistä ja oheistuotteista. Näin artisti saa ansaitsemansa tulot taiteestaan. Sen vuoksi tänä näyttää meidän silmissämme opportunistiselta yritykseltä saada nyhdettyä rahaa meiltä.”

Ghost Vodka kertoo, että oikeusjutussa on tarkalleen ottaen kyse siitä, että bändillä on omien sanojensa mukaan kuvaannollinen tavaramerkkioikeus Ghost-sanaan ja logoon alkoholituotteissa (poislukien olut). Yhtye lanseerasi hiljattain oman gininsä ja uskoo nyt, että kuluttaja sekoittaa yhtyeen ginin ja Ghost Vodkan keskenään ja giniä on siksi myyty vähän.

”On paljon tuotteita ja brändejä, jotka käyttävät Ghost-sanaa tuotteissaan. Ghost on ikivanha, kansainvälisesti käytetty ja ymmärretty sana. On olemassa tusinoittain esimerkkejä, jotka näyttävät että sanaa voidaan käyttää useissa eri brändeissä ja tuotteissa kaikessa sopusoinnussa. Meidän logossamme ei ole mitään samankaltaista kuin Ghost-yhtyeellä emmekä yritä huijata kuluttajia luulemaan, että liitymme toisiimme. Itse asiassa meidän kohderyhmämme on hyvin eri [kuin bändillä]”, Ghost Vodka jatkaa tiedotteessaan.

”Kun meitä lähestyttiin oikeusjutun tiimoilta, aloimme tutkia tarkemmin bändiä ja Tobias Forgea. Olemme huomanneet, että Tobias on haastanut muita tahoja ennenkin ja vielä epäilyttävän usein ja hänen rehellisyytensä sekä brändinsä alkuperän autenttisuus ovat kyseenalaisia.”

”Ongelmamme on se, että Tobiaksen luoma imago ja brändi poikkeavat suuresti siitä, miten hän toimii oikeassa elämässä. Siksi olemme nostaneet hänet valokeilaan sen sijaan, että antaisimme hänen piilotella siinä satelliitissa, joka hänen egoaan kiertää, samalla kun hänen asianajajansa ja jeesmiehensä tekevät likaiset työt hänen puolestaan.”

”Emme suostu kiusattavaksi tai tee kompromisseja vain siitä syystä, että heillä on varaa maksaa oikeuskuluja ja meillä ei. Emme aio istua hiljaa ja alistua jokaiseen järjettömään vaatimukseen, joita meille on muutaman viime kuukauden aikana esitetty. Me taistelemme sillä samalla energialla ja palolla, jolla olemme rakentaneet brändimme nollapisteestä nykyhetkeen. Viime aikoina on nähty liian monta tapausta, jossa isot instanssit kovistelevat pienyritykset kadoksiin.”

”Tiedämme, että raha ratkaisee, mutta jos Tobias ja kumppanit luulevat, että se riittää kantamaan heidät maaliviivalle, heidän täytyy miettiä asiaa uudelleen.”

Lisää luettavaa