Glenn Hughes: Ritchie Blackmore pyysi mukaan kesän Rainbow-keikoilleen, mutta kieltäydyin

29.08.2016

Verkkolehti Hard Rock Haven haastatteli basistilaulaja Glenn Hughesia ja kysyi muun muassa, mitä mieltä tämä oli vanhan ystävänsä Ritchie Blackmoren kesällä heittämistä keikoista, joilla kitaristi palasi pitkästä aikaa Rainbow’n ja Deep Purplen materiaalin pariin. Hughes kun oli osa Deep Purplea vuosien 1973 ja 1976 välillä.

Hughes kertoi Blackmoren itse asiassa kysyneensä häntä keikoille mukaan soittamaan, mutta Hughes kieltäytyi kohteliaasti.

– Hän halusi mukaan täysin tuntemattoman laulajan ja sanoin hänelle, ettei minusta ole enää sellaiseen. Se ei vain ole minua, tiedätkö? Kokeilin sitä aikanaan Davidin (Coverdale) kanssa ja se toimi. Mutta en halua sellaista enää. Joten vastasin hienovaraisesti, ”kiitos, mutta ei kiitos. Haluaisin todella nähdä, mutta tässä vaiheessa elämää ja uraani en vain voi tehdä sitä”, Hughes sanoo.

Coverdale ei Hughesin mukaan puolestaan ollut yhteydessä Whitesnaken tehdessä The Purple Albumia, jolla Whitesnake tulkitsi Purple-kappaleita siltä ajalta, kun Coverdale oli yhtyeen laulajana. Eli samalta ajalta, jolloin Hughes oli myös bändin laulava basisti.

– Kuulin levystä vasta sen jälkeen, kun se oli ilmestynyt. Itse asiassa Jimmy Page kertoi minulle siitä. Hän kyseli, ”oletko kuullut tästä?” ja minä olin, että ”enpä ollut, kiitos tiedosta!” Hughes nauraa.

– Mutta David lähetti minulle levyn ja kysyi mitä pidin. Minä ja David olemme todella hyviä kavereita, joten en tiedä, miksei hän pyytänyt minua mukaan. Mutta en minä ottanut nokkiini. Ehkä hän halusi saada niihin täysin oman ilmeensä ja tehdä oman kunnianosoituksensa. Ymmärrän häntä kyllä.

YouTube video

Lisää luettavaa