Haastis: Stratovarius hyvästelee Jörg Michaelin

27.09.2011

Kuusitoista vuotta Stratovariuksessa rumpuja soittanut Jörg Michael on päättänyt jäädä pois yhtyeen riveistä, mutta jatkaa taustajoukoissa. Timo Kotipellon mukaan tulevalla Jörg Finnish Farewell Tourilla kuullaan harvinaisia biisivalintoja. Katso myös uunituore Under Flaming Skies -video!

Teksti: Vilho Rajala www.stratovarius.com

Jörg Michaelin lopettamisuutinen ei tullut bändille yllätyksenä. Mieheltä leikattiin vajaa vuosi sitten kilpirauhassyöpä, mikä lienee osaltaan vaikuttanut päätökseen.

– Jörg teki bändille suuren palveluksen lupautumalla ja oikeastaan vaatimalla, että teemme maailmankiertueen Helloweenin kanssa. Leikkaus huomioiden hän on ollut todella sitkeä sissi! Jörghän ei kokonaan poistu bändimme kuvioista, vaan tulee jatkamaan ohjelmatoimistossamme ja mahdollisesti myös kiertuehenkilökunnassamme, laulaja Timo Kotipelto kertoo.

Marraskuussa bändi vetää Suomessa viiden keikan kiertueen otsikolla Jörg Finnish Farewell Tour. Kotipelto lupailee settilistaan harvinaisuuksia.

– Emme ole Elysium-levyn kiertueilla soittaneet vielä kertaakaan kunnon klubikeikkaa! Ne pari keikkaa, jotka teimme Helloweenin kanssa Suomessa viime joulukuussa olivat lainarumpalilla, joten nyt on odotukset korkealla. Tarkoitus on ottaa mukaan myös muutama sellainen biisi, jota emme ole koskaan ennen livenä soittaneet.

Bändi ei aio hätiköidä uuden rumpalin etsinnässä.

– Yhteydenottoja bändin suuntaan on ollut kiitettävästi. Uskon, että meille löytyy kyllä erittäinkin hyvä kannuttelija. Mutta emme hätäile asian kanssa. Jörgin viimeinen keikka on näillä näkymillä tammikuun loppupuolella ja teemme jäljellä olevat keikat rauhassa. Paneudumme uuden levyn äänityksiin ensi keväänä, uuden rumpalin kera.

Jörg Finnish Farewell Tour:
18.11. Mikkeli, Mikaeli
19.11. Tampere, Pakkahuone
23.11. Jyväskylä, Lutakko
25.11. Oulu, Club Teatria
26.11. Helsinki, Tavastia

Lisää luettavaa