Hallitus lievensi yli 500 hengen ulkoilmatapahtumien rajoituksia – voidaan järjestää heinäkuusta alkaen erityisjärjestelyin

Järjestäjien täytyy huolehtia hygieniasta sekä katsojien turvaväleistä.

11.06.2020

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoi tänään hallituksen tiedotustilaisuudessa uusista linjauksista koskien yli 500 hengen yleisötapahtumia. Hallituksen uudet linjaukset mahdollistavat yli 500 hengen ulkoilmatapahtumat 1. heinäkuuta alkaen erityisjärjestelyin.

Erityisjärjestelyt tarkoittavat sitä, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisöalueille. Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke ja jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta.

Yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on mahdollista järjestää erityisjärjestelyin jo nyt.

Hallitus seuraa tilannetta ja tekee myöhemmin kesällä uusia linjauksia elokuussa ja sen jälkeen järjestettäviä tapahtumia koskien.

Lisää luettavaa